Prof. Crawford H. Greenewalt Jr.’ın bilim hazinesi Ege’de…

  • 0
  • 503
Prof. Crawford H. Greenewalt Jr.’ın bilim hazinesi Ege’de…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Keramos 2. Uluslararası Seramik Öğrencileri Sempozyumu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde başladı. Sempozyum aynı zamanda dünyaca ünlü arkeolog Prof. Crawford H. Greenewalt Jr. ‘ın anısına; onun doğum yıldönümünde gerçekleşiyor.

Bu sene ikincisi düzenlenen sempozyuma dünyanın dört bir yanından akademisyen ve seramik sanatçısı katıldı. Sempozyuma öncülük eden Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. R. Gül Gürtekin Demir yaptığı açılış konuşmasında ‘’Bu etkinlik seramik bilimi ile ilgilenen insanları bir araya getirip düşüncelerini paylaşacağı bir platformdur. Aynı zamanda yapılan yeni araştırmaların tüm dünyaya duyurulması amaçlanmaktadır.’’ dedi. Prof. Dr. Demir konuşmasına şu ifadelerle devam etti ‘’ İkincisini düzenlediğimiz bu etkinliğin özel bir yanı daha bulunmakta. Samos Antik Kenti arkeolojik çalışmalarına öncülük eden geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Prof. Crawford H. Greenewalt Jr.’un anısına adamış bulunuyoruz. Kendisi bütün kütüphanesini Ege Üniversitesi’ne bağışlamıştır. Ve bugün kendisi kütüphanemizle tekrar doğmuştur. ‘’ dedi.
         
Açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Amerika - Wisconsin Üniversitesi’nden Dr. Nicholas D.  Cahill sempozyumun nasıl ilerleyeceğine dair bilgiler verdi. Anadolu’nun birçok kültüre ev sahipliği yapması dolayısıyla önemli bir bölge olduğunu anlattı. Konuşmasına Greenewalt’un arkeoloji alanındaki başarılarını anlatarak devam eden Cahill, Ege Üniversitesi’nin böylesine bir bilim insanının kütüphanesine sahip olduğu için çok şanslı olduğunu söyledi. Aynı zamanda Ege Üniversitesi’ne böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür etti. Sempozyum 5 Haziran’a kadar Ege Üniversitesi’nde devam edecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv