Prof Dr. Suat Çağlayan’dan çocuk hikayeleri

  • 0
  • 775
Yazı Boyutu:

Çocuk doktoru Prof Dr. Suat Çağlayan ‘Büyük Kanatlı Küçük Mavi Kelebek’ ve ‘Umut’ isimli hikayelerinin tanıtımını yaptı.
 Prof.Dr. Suat Çağlayan çocuk hikayelerinden oluşan iki kitabının tanıtımını Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Etkinliğe; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 20. Dönem İzmir Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir,şair ve yazar Prof.Dr Şadan Gökovalı ve Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.  
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, yıllarca şifa dağıttığı minik yüreklere şimdi de umut aşılayan öyküleriyle ulaşıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 21. Dönem İzmir Milletvekilliği ve Kültür Bakanlığı da yapan Prof. Dr. Çağlayan, siyaset alanında ve medyada varlığını sürdürürken, bu kez yazdığı çocuk kitapları ile karşımıza çıktı.
 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Prof. Dr. Çağlayan’ın siyasetçi, doktor, yazar, fotoğrafçı ve çocuklara sevdalı bir bilim adamı olduğunu vurgulaylarak,  “Başarılı siyasetçinin bir farkı olmalı. Bu farkı yakalayınca önemli bir devrim yapmış oluyorsunuz. Suat Çağlayan da pek çok alanda kendi farkını koymuş değerli bir isim. Böylesine değerli bir ismin bizimle birlikte olmasından büyük onur duyuyorum” dedi.
‘Umut’ ve ‘Büyük Kanatlı Küçük Mavi Kelebek’ adlı hikâyelerini davetlilerle paylaşan Çağlayan, çocukları çok sevdiğini söyleyerek, “Çocukları düş dünyasına götürmek ve arkadaşlık, sevgi, dostluk için verilen özveriyi anlatmak istedim” diye konuştu.   Prof. Dr. Suat Çağlayan, söyleşi sonunda miniklerin sorularını yanıtlayarak kitaplarını imzaladı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv