Rüştü Şardağ’a rekor başvuru

  • 0
  • 721
Rüştü Şardağ’a rekor başvuru
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin ünlü bestekar ve söz yazarı RüştüŞardağ anısına düzenlediği Rüştü Şardağ Güfte Yarışması’nın ön eleme sonuçlarıbelli oldu. Türk Sanat Müziği'ne, 'Benzemez Kimse Sana', 'Bir Gece AnsızınGelebilirim' gibi unutulmaz eserler kazandıran Şardağ’ın ölümünün 20'inci yılıdolayısıyla gerçekleştirilen yarışmaya 7 ilden 100 güfte yazarı katıldı. Seçicikurulun zorlandığı değerlendirme sonunda ön elemeyi geçen 45 eser finalyarışına adını yazdırdı.

 

GÜFTE YARIŞMASINDA HEYECAN DORUKTA

 

Siyasetçi, yazar, besteci ve şair Rüştü Şardağ'ın TürkMüziği ve şiirine yazar olarak katkılarını yeniden gündeme getirerek gençlerigüfte yazımına özendirmek amacıyla düzenlenen ve duyurusu Ağustos ayında KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katılımıyla yapılan Rüştü Şardağ GüfteYarışması'na başvuranların 64’ünü erkek bestekarlar oluştururken, yarışmaya 36kadın bestekar da eserleriyle katıldı. Yarışmaya rekor başvuru İzmir’dengerçekleşti. 100 eserin 67’sini İzmirli bestekar oluştururken, Ankara veBalıkesir’den de 8 eser yer aldı. İzmir Devlet Korosu Şefi Hayati Çiftçi,merhum Rüştü Şardağ'ın kızı Sabah Şardağ, Yazar Şengül Kıran ve KonakBelediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halim Yazıcı'dan oluşan seçici kurulundeğerlendirmesiyle ön elemeyi geçen 45 eser final öncesi son kurula katılmayahak kazandı.

 

ANMA KONSERİNE TÜM İZMİRLİLER DAVETLİ

ön elemeleri geçen 45 eser arasından yapılacak olan sondeğerlendirmenin ardından finale kalan isimler belli olacak. Yarışma sonundabirinci olan güfte sahibine Konak Belediyesi tarafından 4 bin TL ödülverilecek. Yarışmada ayrıca Çamlaraltı Özel Ödülünü kazanan katılımcıya 3 binTL, Şardağ Özel Ödülüne layık görülen eser sahibine ise 2 bin TL para ödülüverilecek. Yarışma sonuçları 6 Kasım tarihinde açıklanırken ödül töreni iseRüştü Şardağ'ın 20'inci ölüm yıldönümü olan 27 Kasım 2014 tarihinde EgeÜniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Saat 20.00'debaşlayacak olan ödül töreninde Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı'nın konuk olacağıKültür Bakanlığı Devlet Korosu Konseri halka açık olarak gerçekleştirilecek.

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv