Sakin şehre coşkulu edebiyat festivali

  • 0
  • 755
Yazı Boyutu:

Birbirindenünlü yazarları ve şairleri okurlarıyla bir araya getirecek olan SeferihisarEdebiyat Günleri, Türkiye’nin ilk “Sakin Şehri” Seferihisar’da 22 Haziran’dabaşlıyor.

22-28 Haziran 2013 tarihleri arasındadüzenlenecek Seferihisar Edebiyat Günleri’nde gündüzleri yazarlık atölyeleri,akşamları ise tarih ve deniz kokusunun iç içe olduğu Sığacık Kaleiçi’nde şiirgeceleri, çeşitli söyleşiler ve müzik dinletileri yer alacak.

Festivalin açılış konuşmasını ünlü şair veyazar Murathan Mungan yapacak. Bejan Matur, Orhan Alkaya, küçük İskender,Mehmet Yaşın, Haluk Şahin, Cezmi Ersöz, Gonca Özmen, Hüsnü Arkan, Mehtap Meral (kapanış konseri), Serra Yılmaz(şiir seçkisi), Emrah Serbes (söyleşi), Murat Uyurkulak (söyleşi) ise şiir /söyleşi gecelerine katılacak diğer isimler.
Atölye çalışması yapacak yazarlar ise PınarKür, Mario Levi, Ayfer Tunç, Murat Gülsoy, İnci Aral, BuketUzuner,  Gülşah Elikbank, Neslihan Acu ve Latife Tekin.
Atölyeler dışında tüm etkinliklerinücretsiz olacağı festivalde, yazarlık atölyelerine katılım 25 kişi ile sınırlıolacak. 1 hafta sürecek bu atölye çalışmalarında, katılımcılar yazarlarla aynıtesiste konaklarken Seferihisar'ın güzelliklerini görme şansı da bulacak.


Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,Seferihisar’da bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını dilegetirerek organizasyonu gerçekleşmesine öncülük eden Neslihan Acu ve GülşahElikbank’a teşekkür etti. Başkan Soyer, bu etkinliğin hemen ardından İzmir’liyazarlarla da bir buluşma planladıklarını söyledi.

Başvurular ve ayrıntılı bilgi için SeferihisarBelediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü  0 232 743 3960no’lu telefondan Berfin Çelikkol Uzun ya da Sinem Kankaya ile irtibatageçilebilir.  Email: kultursanat@seferihisar.bel.tr .

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv