Sakızlı Tarhana pişisi

  • 0
  • 868
Yazı Boyutu:

SlowFood tarafından her yıl bütün dünyada kutlanan Toprak Ana (Terra Madre) GünüSeferihisar’da da kutlandı. 10 Aralık 2013 Salı günü kutlanan Terra Madre Günü’ndeSeferihisar çarşı meydanında yöresel yemekler Sakızlı Tarhana Çorbası ve TatlıTarhana Pişisi dağıtıldı.

Dünyanın125 ülkesinde 1200’den fazla etkinlikle kutlanan Terra Madre GünüSeferihisar’da Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarla yapılan etkinliklerlekutlandı.  Seferihisar Belediyesi, Teos Slow Food Birliği ve SeferihisarKız Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri tarafından”Yöresel mutfağımıza sahip çıkalım!” yerel tatlar Sakızlı Tarhana ve TatlıTarhana Pişisi dağıtıldı. Özellikle Tarhana Pişisi, Salı Pazarı nedeniyle yoğunolan misafirlerin etkisini çekti.

İlkTerra Madre Günü, 10 Aralık 2009 yılında, Sürdürülebilir yöntemlerle üretilmişyerel gıdanın tüketilmesinin faydalarını aktarmak amacıyla kurulan Slow Foodhareketinin yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenmişti. “İyi, adil ve temizgıda” kavramının altını çizen Terra Madre Günü, insanın yüzyıllar boyuncaToprak Ana’yla kurduğu ilişkiyi hatırlatıyor.
Terra Madre günü dünyadaki tüm SlowFood Birlikleri ve Silow Food’u destekleyen yüzbinlerce kişi tarafındankutlanıyor.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv