Samsung IFA 2012’de Yeni Fırınlarını Tanıttı

  • 0
  • 975
Yazı Boyutu:

Yenilikçi beyaz eşya alanında bir dünya lideri olan Samsung Electronics Co. Eylül ayında Berlin’de gerçekleşen IFA 2012 Fuarında akıllı ve kompakt fırınlarını tanıttı. Samsung’un genişleyen elektrikli mutfak aletleri serisine katılan akıllıve kompakt fırın yalnızca enerji ve yer tasarrufu sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların mutfak becerilerini ve yaratıcılıklarını rahat bir şekilde ortaya koymaları için onlara ilham veriyor.

Samsung Electronics Tüketici Elektroniği Direktörü Lemi Paksoy konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tüketicileri çok dikkatle dinliyoruz. Onlardan aldığımız geri bildirimler ve yorumlarla tasarlanan yeni elektrikli mutfak aletleri daha fazla kolaylık, etkin enerji tüketimi, estetik güzellik ve daha geniş kapasite sunuyor.” dedi. 
Samsung’un yeni akıllı fırınları sık yemek pişiren tüketicilerin mutfaktaki işlerini de kolaylaştırıyor. Ve yeni smart sense teknolojisi ile optimum pişirme modu ve süresi de otomatik olarak ayarlanabiliyor.
IFA 2012 Fuarında sunulan farklı özelliklere sahip Samsung’un en yeni kompakt fırını ise standart ve kompakt boy seçenekleri ile sunuluyor. Kusursuz bir tasarımla üretilen fırının kompakt modeli 50 litrelik geniş kapasitesiyle dikkat çekiyor. Fırın aynı zamanda enerji verimliliği derecelendirmesinde de kompakt fırın kategorisindeki en yüksek dereceye sahip.

Geniş İç Hacim, Düşük Enerji Tüketimi
Samsung’un yeni kompakt fırını tüketicilere ergonomik boyutlarda, bir fırında lezzetli bir hindi pişirebilecek kadar geniş iç hacim ve daha düşük bir enerji tüketimi sunuyor. Alışılagelmiş kompakt fırınlara göre 50 litre kapasitesiyle daha büyük bir iç hacme sahip fırınlar geniş aileler için hızlı çözümler sunarken, enerji verimliliği derecelendirmesinde kompakt fırın kategorisinde bugüne kadar ki en yüksek nota sahip oluyor . Bu sayede Samsung kompakt fırın kullanan tüketiciler daha geniş kapasiteli bir fırını daha fazla enerji harcamadan rahatlıkla kullanabiliyor.
Dikkat çeken ince tasarımı, şık çerçevesi ve entegre kapak kulbu ile kullanıcısına rahat bir pişirme deneyimi sunan Samsung kompakt fırınlar, fırın, buharlı kombi, mikrodalga-fırın kombi ve buharlı fırın olmak üzere beş farklı fonksiyonuyla öne çıkıyor.
Bu farklı fonksiyonlar fırında pişirme (kek, börek vs), fırında kızartma (tavuk vs), ızgara ve buharlı pişirme gibi farklı pişirme seçenekleri de sunuyor. Ayrıca, kompakt fırında yiyeceklerin her tarafını eşit derecede pişiren ve kullanıcıların ısı derecesi ve nemi optimal düzeyde tutarak daha çok miktarda yemek hazırlamalarını mümkün kılan Çift Konveksiyon özelliği de bulunuyor.

45L Kapasiteli Akıllı Fırın

Samsung’un yeni, tezgahüstü kullanılabilen akıllı fırını 45 litrelik kapasitesiyle kullanıcıların birbirinden farklı yemek tariflerini pişirmelerine olanak sağlıyor. Fırının Smart Sense özelliği ve fırın içindeki nemi otomatik olarak algılayarak pişirme programını ayarlayan nem sensörü gibi yenilikçi özellikleri, yiyeceklerin her tarafının eşit oranda pişmesini sağlıyor. Bu teknoloji ile aynı zamanda en uygun pişirme programı ve süresi ayarlanarak, en iyi sonucun alınması sağlanıyor. Sadece tek bir dokunuşla kullanıcılar sekiz farklı otomatik sensörlü pişirme programından birini seçebiliyor.
Samsung’un akıllı fırınında ayrıca yiyeceklerin rahatça yerleştirilebildiği, maksimum iç kullanım alanı sağlayan, seramik kare tepsi yer alıyor. Bu tepsi konveksiyon modu kullanıldığında büyük porsiyonlarda et ve sebze yemeklerini pişirmek için de mükemmel bir yöntem sunuyor. Ayrıca, ”Crusty Plate” tepsisi sayesinde fırın ızgara modundayken, kıtır kıtır gevrek yemekler pişirilebiliyor ve ızgara yiyecekler daha lezzetli hale geliyor .
Samsung’un sunduğu yeni akıllı fırının iç kısmı çizilmelere ve pasa karşı yüksek derecede dayanıklı bir malzeme olan seramik emaye ile kaplanmaktadır.Normalde standart fırınlarda kullanılan yüksek kaliteli seramik emaye malzemesini tüm mikrodalga fırınlarında kullanan tek üretici olan Samsung’un kullandığı seramik emaye; fırını, özellikle çizilmelere karşı diğer malzemelerle kaplı fırınlara göre yedi kat daha dayanıklı hale getiriyor.
Antibakteriyel özelliklere sahip olan ve Almanya’daki Hohenstein Institute tarafından da test edilip onaylanan Samsung akıllı fırın seramik emaye iç kısmı ile hijyenik olduğu kadar kolay bir temizlik de sunuyor. Buharla temizleme özelliğine sahip akıllı fırının paslanmaz çelik ve şık camlı tasarımı tüm mutfaklara ayrı bir tarz ve kullanım kolaylığı sunuyor.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv