Senfoni’den Gökmen ve Aşkın ile konser gecesi

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), Şubat ayının son konserine Şef Rengim Gökmen ile Keman Sanatçısı Cihat Aşkın konuk ediyor.

  • 0
  • 745
Senfoni’den Gökmen ve Aşkın ile konser gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), Şubat ayının son konserine Şef Rengim Gökmen ile Keman Sanatçısı Cihat Aşkın konuk ediyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 24 Şubat Cuma gecesi, Buca Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek konser saat 20.30’da başlayacak.

Şef Rengim Gökmen idaresindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak keman sanatçısı Cihat Aşkın eşlik edecek. Konserde Tolga Taviş "Hekimoğlu"Operasından Senfonik Fragmanlar, Hasan Tura “Keman Konçertosu”(Concertango) ile L.V.Beeethoven 6 numaralı senfoni  (Pastoral Senfoni) seslendirilecek.
 
Bu konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com), Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan ve konserin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilir.
 
Rengim GÖKMEN(ŞEF)
Türkiye’nin orkestra şefleri varlığı içinde önde gelen, yenilikçi, Türk bestecilerinin eserlerine sıklıkla eğilen, bir bölümünün ilk seslendirmelerini yapan, şeflik veya sanat danışmanlığını üstlendiği kurumlarda yeni etkinliklerin, festivallerin, yarışmaların düzenlenmesine, birimlerin kurulmasına önayak olan değerli müzik insanıdır. 1992-1995 ve 2007-2014 yılları arasında iki kez Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak görev yapan sanatçı, aynı dönemde orkestra şefliği çalışmalarını da büyük bir hızla sürdürmüş, uzun yıllar İzmir Devlet Senfoni Orkestrası müzik direktörlüğü görevini de yaptıktan sonra 2006 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefliği ve sanat yönetmenliği görevine seçilmiş olup halen bu görevini ve yanısıra İzmir Karşıyaka da 2015 yılında kurulan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Süpervizör Orkestra Şefliğini sürdürmektedir.

Cihat Aşkın(Keman)
Olağanüstü yeteneği ve disiplinli çalışmaları ile başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren Aşkın, müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınıyor. Aşkın, Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi dünyaca ünlü müzisyenler ile aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın dört bir yanında, konserler verdi ve çeşitli festivallere katıldı.

Kalan Müzik sanatçısı olan Aşkın, değerli bestecilerimiz U.C.Erkin ve N.K.Akses’e ait konçertoların ilk CD kaydını gerçekleştirdi. Tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak amacı ile Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) ismini verdiği projesini 2004 yılında hayata geçiren Aşkın, Türkiye’nin dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen nice yetenekli çocuğun eğitimi ve gelişimini desteklemek için keman ustalık sınıfları ve mini konserler düzenlemeye başladı.
Sanatçı, konserlerinde Jean-Baptiste Vuillaume (1846) ve Joseph Gagliano (1796) kemanları ile çalmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv