Şiddetin türü yoktur. Şiddet her yerde şiddettir

  • 0
  • 522
Yazı Boyutu:

Foça Hayvanlara YardımDerneği (HAYAD) Başkanı ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TelevizyonAnabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu,  son günlerde basında yer alan sokakhayvanlarına yönelik uygulanan şiddet olaylarına dikkat çekerek, sokaktayaşayan insan dostlarına sahip çıktı. Prof.Dr.Kuruoğlu hayvan sevgisinin insanibir duygu olduğunu belirtti.                                                                 

Prof. Dr. Kuruoğlu,  “Son günlerde arka arkaya çok kötü haberlergelmeye başladı.  Bu durum biz hayvanseverleri çok üzüyor. İçinde biraz sevgi merhamet ve vicdan taşıyan insanlarınetkilenmemesi mümkün değil. Ben bu konuya şöyle bakıyorum. Şiddetin azı çoğuolmaz. Sevgisizlik, merhametsizlik, her yerde kol geziyor ne yazık ki. Bugünsokaktaki köpeğe ya da kediye işkence yapanların, hayatlarının başkadönemlerinde insanlara bu şiddeti yöneltmeyeceklerine dair bir garantisi yok.Bu, insanın içindeki şiddet duygusunun yönetilmesiyle ilgili bir durumdur.İnsan olarak şiddet duygusu hepimizin içinde var.  Önemli olan bu şiddet duygusunu farklıyerlere kanalize ederek olumlu bir enerjiye çevirmek ” diye konuştu.        

“YASAL YAPTIRIMLAR YETERLİ DEĞİL”
        Ülkemizde şiddetin yaygınlaştığınavurgu yapan Prof. Dr. Kuruoğlu, “Yasal yaptırımlar yeterli değil.  Yasanın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.Hayvana şiddet uygulayan pek çok kişi ceza almıyor. Bu ülkede şiddet kolgeziyor. Sadece hayvanlar şiddet görmüyor. Tecavüze uğrayan, gaspa uğrayan pekçok kadın ve pek çok insan mağdur durumda. Şiddet her yerde şiddettir. Hayatın heralanındaki şiddetin kaldırılması için el birliği ile çalışılması gerekiyor” dedi. 

      “EĞİTİMÇOK ÖNEMLİ”
       Eğitimin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Kuruoğlu;  “ Mevcut yasanın daha ağırlaştırılmasıda yeterli değil. Başta aile ve anaokulu eğitiminden itibaren, çocuklarımızasevginin merhametin ve vicdanın aşılanması gerektiğini düşünüyorum. Ve böylebir dünyanın daha yaşanılır ve daha güzel olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

HAYVANLAR NE YAPIYOR,BİZ NEYAPIYORUZ?

Toplumda hayvanlarınvefa örneklerinin yanında hayvanlara karşı vahşet örnekleri içimizisızlatıyor.Bolivya’da ,5 yıl önce trafik kazasında ölen gencin köpeğinin 5yıldır ayni yerde sahibini beklemesinin yanı sıra Didim’de bir yavru köpeğeişkence yapılarak acılar içinde terk edilmesini yorumlamak bir yana,bunu yapana“insan” demek bile zor…
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv