Sosyal medyanın anahtarı: İçerik Kraldır

  • 0
  • 568
Yazı Boyutu:


Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü F. Fatma Çelenk 10 Nisan’daEduplus tarafından düzenlenen 3. Yenilikçi Markalar Zirvesi’nde ‘Dijital Pazarlama, Sosyal Medya veReklam Stratejileri’ konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı. Çelenk sosyal medyanınartık olmazsa olmaz olduğunu vurgulayarak; şirket sosyal değilse bile müşterilerinşirketi sosyal yaptığını söyledi. 

Gayrimenkul,enerji, çimento ve döküm sektörlerinde öncüprojelere imza atan Soyak Holding’in Kurumsal İletişimKoordinatörü F. Fatma Çelenk, Eduplus tarafından düzenlenen 3. Yenilikçi Markalar Zirvesi’nekonuşmacı olarak katıldı. ‘Dijital Pazarlama, Sosyal Medya veReklam Stratejileri’ konulu panelde, Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü F. FatmaÇelenk, sosyal medyanın her yaştaki firma için artık kaçınılmaz olduğunu,yenilikçilik kanallarının da başında geldiğini anlattı. 

Çelenk, “Soyak, 53 yaşının olgunluğunda üretim, sanayive hizmet alanlarındaki faaliyetlerini, 1400 kişilik bir ailenin sorumlulukbilinciyle birlikte, dinamizm ve yenilikçi yaklaşımlarını sosyal medyaüzerinden paylaşıyor.” dedi. Şirketleri sosyal medya stratejilerinebakarak sınıflandırılabileceğine dikkat çeken Çelenk; esprili bir yaklaşımla sektörlerive şirketleri ‘Asosyal, Antisosyal, Ucundan Sosyal ve Hep Sosyal Hep Sosyal’olarak sınıflandırdı. “Tüketici sizi sosyal olma konusunda zatensorularıyla uyarıyor ve siz de cevap vermek zorunda kalıyorsunuz. Özellikletüketici odaklı Markalar sosyal medyada konuşmak zorunda. Hatta öyle ki bazen sorulmasınıbeklemeden açıklama yapmak bile gerekiyor. Bu kadar hızlı iletişim de içindeitibar anlamında hem potansiyeli hem de riski barındırıyor.” 

Çelenk; şirket sosyal değilse bilemüşterilerinin şirketi sosyal yaptıklarını söyleyerek, “Siz konvansiyonelmecralarda nasılsanız, sosyal medyanız maalesef artık öyle olamaz” diyereksosyal medyada şirketlerin kritik başarı faktörünün içerik olduğunu söyledi.Çelenk, cevap vermenin ve sürekli içeriği zengin tutmanın önemini de sözlerineekledi. “Çünkü yaratıcılık etkileşimi ve hayran sayısını da artırıyor. Bu daucundan sosyal olarak nitelendirdiğimiz şirketlerde önemli bir değere sahip.” 

Soyak Holding Kurumsal İletişim KoordinatörüFatma Çelenk, sosyal medyanın daha önce üzerinde durulmadığı bir alanına dakonuşmasında yer verdi. ‘İtibarın Sosyal Hali’ne değinen Çelenk “Sosyalmedya ile birlikte yaşın kadar konuş dönemi geride kaldı. Bu mecralardaŞirketler kendileri yokmuş gibi davranamaz. Tüm bu etkileşimleri izlemek veraporlamak zorunda. Tüketiciler markayı karalamak yada şikayetlerini aktarmak amaçlıda sosyal medyayı kullanabiliyorlar. İşte burada işin içine kişisellikkarıştırmamak çok önemli. Yani şirketlerin kendilerinden emin bir şekildesosyal medya hesaplarını kullanmaları lazım. Burada kilit kelimeler duy, dinle,anla ve yanıtla.” 

Çelenk konuşmasının sonunda 8 Mart DünyaKadınlar Günü için hazırladıkları bir videonun sosyal medya hesaplarındapaylaşılması ve #kadınolmak ‘hashtag’ ile twitter hesaplarında yayınlanmasınınhayran sayılarını %12 artırdığını ve videonun da 80 bin etkileşim aldığınıbelirtti.


Efes Türkiye Tüketici Etkileşimi Grup Müdürü EmreTopsakaloğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı Dijital Pazarlama, Sosyal Medya veReklam Stratejileri’ konulupanele Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk’in yanı sıra Doğan Online İş GeliştirmeBölüm Başkanı Emre Ekmekçi de konuşmacı olarak katıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv