TARAKÇIOĞLU TİM SEKTÖRLER KONSEYİ ÜYESİ OLDU

  • 0
  • 802
Yazı Boyutu:

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’nü temsilen Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi’nin yeni üyesi oldu. Tarakçıoğlu, Türkiye’de ihracatın 26 ana sektörünün birer üye ile temsil edildiği TİM Sektörler Konseyi’nde, Ege İhracatçı Birlikleri’nin altıncı temsilcisi oldu.
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi’nde halen, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Seyyar ve Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Noyan Gürel sektörlerini temsilen TİM Sektörler Konseyi’nde yer alıyorlar. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk ise TİM Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.
 
Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’nün, mobilya, kağıt, karton, ambalaj, odundışı orman ürünleri gibi çok sayıda alt sektörü barındırdığını belirten TİM Sektörler Konseyi Üyesi Nurettin Tarakçıoğlu, görev yapacağı 2 yıl boyunca sorumlu olduğu tüm sektörlerin sorunlarının çözümü için çalışma yapacağını kaydetti.
 
Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’nün ihracatını sürekli arttıran bir sektör olduğunu ifade eden Tarakçıoğlu, “Mayıs ayı sonu itibariyle yıllık ihracatımızı yüzde 14 arttırarak 3 milyar 587 milyon dolar ihracat rakamına ulaştık. 2023 yılı için sektörün belirlediği 16 milyar dolar ihracat rakamını tutturmak için çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Arşiv