Tarihi çarşıda Tarihi iftar

  • 0
  • 656
Yazı Boyutu:

Kemeraltı Çarşısı’ndaKonak Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğiyle bin 500 esnaf ve vatandaş hepbirlikte oruç açtı

Konak Belediyesi ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneğiişbirliğinde Kemeraltı Çarşısı’nda iftar yemeği düzenlendi. Bin 500 kişiyi aynısofrada buluşturan iftarda, Kemeraltı esnafı Konak’tan Türkiye’ye dostluk vedayanışma mesajı gönderdi. Türkiye’nin en eski ve en büyük açıkhava alışverişmerkezi olan Kemeraltı Çarşısı’nda iftar coşkusu Konak Belediyesi farkıylayaşandı.

Milli Kütüphane Caddesi üzerinde kurulan sofrada bir arayagelen esnaf ve vatandaşlar önce iftar saatinin gelmesini bekledi, sonra hepbirlikte belediyenin ikramı, Ramazan’ın geleneksel tadı hurma ile oruç açtı.Konak Belediyesi’nin hazırladığı çorba, pilav, sebzeli et sote, pilav vetatlıdan oluşan zengin ve sağlıklı iftar sofrasında yemek ve muhabbetin tadıbirleşti.

Her gün kentin farklı bir noktasından İzmirlilerle oruç açanve toplumu aynı sofrada birleştirerek sevgi, kardeşlik ve dayanışmaya vurguyapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu: “Ramazan ayısadece oruç tuttuğumuz değil, aynı zamanda birlik, beraberlik, dayanışma,yardım duygusunu da taçlandırdığımız bir süreç. Onun için çok önemsiyorum vekentin her noktasında yurttaşlarımızla iftar coşkusu iftar şenliği yaşıyoruz.Çünkü iftarı gerçekleştirirken aynı zamanda dostlukları da geliştiriyoruz.Birçok yurttaşımıza Ramazan ayı süresince yardımlarda bulunmaya çalışıyoruz.Yine farklı semtlerimizde iftarlar düzenleyerek kardeşliği, sevgiyi, dostluğutaçlandırmaya çalışıyoruz.” 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv