Tasarım ustası öğrencilerle buluştu

  • 0
  • 542
Tasarım ustası öğrencilerle buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Mobilya günleri kapsamında tasarımcı ve akademisyen Can Güvenir, mobilya ve iç mekan tasarım bölümü öğrencileriyle söyleşide buluştu. Tasarım yaparken o bölgenin tarihi, kültürü hakkında bilgi sahibi olarak tasarım yaptığını ve bunda da başarılı olduğunu belirten Güvenir, öğrencilere “Tasarım yapmaktan korkmayın” dedi.

Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya ve iç mekan tasarım bölümü öğrencilerine mesleğin inceliklerini anlatan Can Güvenir, yaptığı tasarımları barkovizyonda gösterdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kendine özgü tasarım yapmanın büyük bir keyif olduğunu belirten Güvenir, “Çok güzel bir okulda okuyorsunuz. Buradan sonra üniversiteye devam ederek kendinizi daha geliştirin. Bu süre içinde sürekli kendinize özgü tasarımlar yapın. Tasarım yapmak insana ayrı bir güven getirir” dedi. Konuşmanın ardından Meclis üyesi Baki Uzun, Can Güvenir'e teşekkür plaketi sunarken, Can Güvenir daha sonra atölyeleri dolaşarak öğrencilerin yaptığı çalışmaları yakından inceledi. 

Film gösterildi
Söyleşinin ardından Karabağlar'da 16 mobilya ustasının katıldığı  “Ustalar El Veriyor” filmi de öğrencilere gösterildi. Film sonunda filmde yer alan mobilya ustası Ali Aygen ve Ahmet Merbut'a teşekkür plaketini Okul Müdürü Yasin Çınar takdim etti.

Can Güvenir kimdir?
2009 yılında Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde marka ve ürün kimliği alanında yapmış olduğu tez çalışması ile Yüksek Lisans programını tamamladı. 2011 yılından itibaren, kurmuş olduğu Can Güvenir Tasarım Stüdyosu’nda ürün, stand ve grafik tasarımı alanlarında hizmet vermektedir. Uygulamaya yönelik çalışmalarını teorik bir alt yapı ile zenginleştirmektedir. Araştırma ilgi alanlarını tasarım kimliği, ürün anlam bilimi ve tasarımda nitel araştırma teknikleri oluşturmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv