TASARIMA JAPONYA ESİNTİSİ

  • 0
  • 642
TASARIMA JAPONYA ESİNTİSİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri, Japonya Hükümeti’nin sağladığı yüzde 80 oranındaki bursla, Chiba Üniversitesi’nde tasarım alanında staj yapacak. İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Chiba Üniversitesi Mimarlık Bölümü Değişim/İletişim Programı kapsamında, 7 Türk öğrenci Japon tasarım anlayışını yakından tanıyacak, mimari eserleri inceleme olanağı yakalayacak.

İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Hasırcı, 2004 yılından bu yana Chiba Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Kaname Yanagisawa ile çeşitli projelerde işbirliğinde olduklarını, geçen yıl ilk kez İzmir Ekonomili öğrencilerin Japonya’da staj yaptığını anımsattı. Doç. Dr. Hasırcı,  “Geçen yılki ilk staj deneyimimiz sonucunda, öğrencilerimizin dünyaya bakışında, dillerinde, entellektüel seviyelerinde ciddi bir gelişme oldu. Öğrencilerimiz, uluslararası anlamda kendilerini tartma ve yeni bir kültürü her anlamda tanıma fırsatı buldu. Chiba Üniversitesi’ndeki tasarım öğrencilerinin çalışma ortamlarını, projelerini, tasarıma yaklaşımlarını yakından tanıdılar. Bu yıl da 7 öğrencimiz yüzde 80 oranında bursla Japon tasarım anlayışını tanıyacak” dedi.

‘Tokyo’da Tasarım’
Öğrencilerin Japon ailelerin yanında kalarak, o ülkenin geleneklerini de öğreneceğini aktaran Doç. Dr. Hasırcı, öğrencilerin bu yıl yoğun bir ofis deneyimi yaşayacağını söyledi. Hasırcı, “Öğrencilerimiz, Chiba’da bulundukları süre içinde, hem Chiba Üniversitesi stüdyoları, hem de Tokyo’daki tasarım ve içmimarlık ofislerinde staj yapma fırsatı bulacak. Geleneksek ve güncel mimari örneklerini deneyimleyecek, Tokyo, Kamakura ve Harajuku gibi önemli kentleri ziyaret edecek” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv