Tecrübeli Başkan’dan tecrübeli kadro

  • 0
  • 860
Yazı Boyutu:

15 yıldır Selçuk BelediyeBaşkanlığını sürdüren Hüseyin Vefa Ülgür, meclis üyesi listesini hazırlarkentecrübesini konuşturdu. Selçuk’un tanınmış ve işinde başarılı isimlerle yolunadevam etme kararı aldı.  

CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Vefa Ülgür,basın mensuplarıyla bir araya gelerek kendisi, belediye meclis üyesi adaylarıve Selçuk'un sorunları ile ilgili bilgi verdi, toplantıda yöneltilen sorularıyanıtladı. CHP binasında Selçuk CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım ve Hüseyin VefaÜlgür basın toplantısı düzenleyerek parti üyeleri ile birlikte belediye meclisüyeleri adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Partinin geleneklerine uygun ve demokratik  uygulamayla çalıştıklarını dile getiren SelçukCHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım “Bizi temsil edebilecek kişilerden oluşmuş partimizinideolojisine uygun düşüncelere yönetim becerisine sahip meclis üyesilistemizi  hazırladık. Müge Yelken’i yaşnedeniyle meclis üyesi olarak gösteremiyoruz. Fakat Müge Yelken’in yerine deyeni bir isim eklemedik. Yayınladığımız şekilde listemiz geçerli.  Bu sonucun herkes için hayırlı olmasınıdiliyorum” dedi.

İlçe Başkanının ardından söz alan Selçuk Belediye BaşkanAdayı Hüseyin Vefa Ülgür ise, “Bu süreçte katkı koyan öncelikle ilçe başkanıma,parti yönetim kurulu üyelerine, şu anda mesai yaptığımız meclis üyesiarkadaşlarıma çok teşekkür ederim.  Kamuoyunda şöyle bir algı yaratılmayaçalışılıyor. Herkes değişim istiyormuş gibi kişilere empoze ediliyor. Fakat şuunutuluyor kadrolar ve yönetimdeki beceriler kolay yetişmiyor. Buralardakiyöneticilere ne kadar uzun süre sahip çıkarsak o kadar doğru yapmış oluruz. Amabu daha çok yerelde  iktidarda olmayanlarınçıkardığı bir söylem. Uzun süredir  yereldeiktidarda olan CHP için bu sihirli sözcük ile baskı altında tutulmaya çalışıldı.Muhalefet değişim kelimesini  yol olarakgördü. Fakat şu unutulmamalıdır ki CHP belediye başkan aday adayları açıklarkenamacının  Selçuk’u tekrardan yönetmekolduğunu yaptığı liste ile kanıtlamıştır. CHP dışındaki aday adayların  başvurularını parti içi çekişmeler ve  muhalefete dönük muhalefette yer tutabilmebir takım stratejik hesaplarla yapılmış listeler olarak görüyorum.  Selçuk’u beş yıl istikrarlı şekildeyönetebilecek kadroları diğer partiler oluşturamadı” dedi. 

Kadromuz kenti yönetmeyehazır
Meclis üyesi listemiz ile biz kenti yönetmeye hazırız vekadrolarımız bu konuda yeterli olgunluktadır. Laik demokratik Cumhuriyet içinbirleşmenin adresi CHP’dir diyen Başkan Ülgür, “Belediye başkanının kentiyönetmesi için sadece meclis ve parti organlarına değil onun dışındaki siviltoplum örgütlerini de işin içine kattığımızda 250’ye yakın kadro ile çalışmasıgerekiyor. Bu olanağın ve yetişmiş kadroların sadece CHP’de olduğu ortayaçıktı. CHP şu andaki listemizde de görevde bulunan meclis üyelerininiçerisinden belediye başkan adayı çıkarabilecek güçte. Fakat diğer siyasipartilerin meclis oluşturmakta bile zorlandığını çok net bir şekilde görüyoruz.Bu konuda listemiz önemli bir referans olmuştur. Bana göre seçime az kalmış bukısa süreç içerisinde  CHP’nin bu konudaher şeyini tamamladığını ve Selçuk’ta iktidarını sürdürebilecek güçte olduğunukanıtlamıştır. Fakat diğer siyasal örgütlerde ne böyle bir olgunluğu ne de böylebir hazırlığı görebiliyoruz. CHP’nin yapmış olduğu bu görevlendirmelerdeönümüzdeki süreçte meclis üyesi sayımızın artacağını düşünüyorum.  CHP’nin yerel seçimdeki barajı yüzde 55’tir.Önümüzdeki günlerde bu rakamın yükseleceğini düşünüyorum. 5 mevcut meclisüyemiz görevine devam edecek bunun yanı sıra partimize kazandırdığımız iki yeniyüz daha var. Laik demokratik çağdaş düşüncesiyle uzlaşan Volkan Tabak ve  Mustafa Atınç ailesini dahil etmiş olduk.  CHP bu kadrolarla Selçuk’u tekrardan 5 yılyönetecek onu gelecek kuşaklara taşıyacak birikimi olduğunu kanıtlamış bir ilçeörgütüdür. Bunun dışındaki örgütler belediye meclis yapıları dahil kuramamıştırakılları karışmıştır kadrolarının kimler olacağına dair hala daha kamuoyundatartışmaktadır” dedi. Sorun çözmek yerine engelçıkardılar 

Gazetecilerden gelen soruları yanıtlamaya devam edenBaşkan Ülgür, “AKP’nin Selçuk’taki söylemi ne? iktidarın gücünü getireceğizdiyorlar. Şimdi ben sorarım İktidarın gücü kalmış mıdır? Eğer iktidarın gücüvar ise neden bu güç 12 yıldır İzmir ve İzmir’in hiçbir ilçesine uğramamıştır.İktidar kavramı artık bana göre büyükşehirdir. Bana göre İzmir’in kendi gücüAnkara’dan daha önemlidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuk’a katkısı soniki yılda 20 milyon liraya yakındır. Fakat şu anda  AKP’den İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayıolan Binali Yıldırım ise Efes kanalını açacağız diyerek  ılgınları kestirmiş ve bizim oradakiyaptırdıklarımızı yıktırmışlardır. Kentin çıkarlarını korumak yerine tüm buengelleme yöntemleri İzmir’in tüm ilçeleri için geçerlidir” dedi.

(Sevgi kazanacak sloganını başka bir parti de kullanıyorsiz bu sloganı yıllardır kullanıyorsunuz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?) sorusunuda yanıtlayan Başkan Ülgür, “Keşke gerçek amaçları bu olsaydı. Eğer gerçekamaçları bu olsaydı Kalenin ışıkları kesildiğinde kentine sahip çıkıp ışıklarıyaktıracak kadar çaba harcarlardı. Bakanlıkların bize yaptığı çelmeleriengellerlerdi. Yerel yönetimde o kadarcık katkıyı bile esirgediler. Ben kentinidahi sevdiklerini düşünmüyorum” dedi. 

Siyasette taraf olmayanbertaraf olur
Başkan Ülgür, “Selçuk’ta laik ve cumhuriyetçi anlayışınasahibim diye dolaşan siyasetçilerin kafalarının karışık olduğunu düşünüyorum.Söylemleri farklı yaptıkları işler farklı. Birbirini tutmuyor. Siyasette tarafolmayanlar bertaraf olurlar. CHP ve kadroları laik demokratik çağdaş Türkiye’ ye taraftır. Biz balkon konuşması yapmakiçin oy toplamıyoruz. Ben aldığım oyları çağdaş Türkiye kimliğine istiyorum.Cumhuriyetçiyim diyor laikim diyor fakat laik olmayanlara güç taşıyor. Biz her şeyidaha iyi yapacağız diyorlar ama 12 yıldır kenti için bir taş bile koymuyor.Hırsızlıkları bulan savcıları görevden alıyorlar. Yolsuzluklara göz yumuyorlar.Gazetecileri cezaevine hapsediyorlar. Gençlerimizin internette özgürdüşüncelerini paylaşmalarını engelliyorlar. Bu dönemde adalet ağır bir darbealmıştır. Bu anlamda AKP’nin başkanlarının kafalarının karışık olduğunugörüyorum. İşleri zor. Bizim yapmış olduğumuz Ayşe teyzenin, Fatma teyzeninkatkıları ile açılmış THK Üniversitesi projesinin bile  üzerine yattılar. Ama halkımız her şeyigörüyor. Yaşamın hiçbir alanında olmadılar bugüne kadar. Selçuk’la hobi olarakilgilendiler. Boş zamanlarında hafta sonları geldiler Selçuk’a. Cenaze evininyasçıları, düğün evlerinin de tefçileri oldular” dedi. 

10 sekreter sözü ileişsizliği çözemezsin
Selçuk’ta işsizlik sorunu var diyorlar diye Başkan Ülgür,“İşsizlik sorununu biz mi çıkardık. Türkiye’de işsizliği yaratan sanki onlardeğiller. Belediye kaynakları ile Tarımsal Sanayi alanını açarak yüzlercekişiye iş istihdamı yaratmaya çalışıyoruz. Ama işsizlik onların sorunu. Aynıanda 10 bayana siz özel kalem sekreteri olacaksınız , 20 kişiye siz makamşoförü olacaksınız diye  söz vererekişsizliği çözemezsiniz . Her köy kahvesinde belediyeye  adam alacağım diye söz vererek bu sorunuçözemezsiniz. İşsizliği çözmenin yolu hükümeti değiştirmekten geçer. Hükümetdeğişir ise işsizlik azalır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv