Tehdit mesajına 3 ay eve  yaklaşmama cezası

İzmir'de boşandığı eski eşinin kendisine ve çocuğuna, cep telefonuna attığı mesajlarla tehdit ve hakaret edip, psikolojik baskı yaptığı iddia edilen kadına 3 ay eve yaklaşmama cezası verildi.

  • 0
  • 187
Tehdit mesajına 3 ay eve  yaklaşmama cezası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahri Karataş ( KHA)
Özel bir şirkette üst düzey yöneticisi olarak çalışan C.T., üç yıl önce  bir kamu kurumunda eğitmen olan D.Ç.Y., ile  evlendi. Çiftin bir çocuğu doğdu. Daha sonra aralarında çıkan ailevi  anlaşmazlık nedeniyle taraflar boşandı.Mahkeme çocuğun velayetini babaya verdi.

C.T., avukatı aracılığıyla " Tedbir istemiyle" mahkemeye dilekçe verdi. Dilekçede , "Eski eşinin müşterek çocukları ile tehdit etmek amacıyla hakaret ettiğini, psikolojik şiddet uyguladığını, kendisinin ve müşterek çocuğun hayatını çekilmez hale getirdiğini, çocuğunun annesini görmek istemediğini, karşı tarafın müvekkilini telefonla arayarak, whatsap üzerinden mesajlar atarak tehdit, hakaret ve taciz ettiğini, mesajlara ait görüntülerin dilekçe ekinde yer aldığını, 6284 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca koruma kararı verilerek karar çerçevesinde gerekli tedbir önlemlerinin alınmasına, müvekkiline karşı şiddete veya korkutmaya yönelik davranışlarda bulunmamasına, müvekkili ile ayni çatı altında yaşayan diğer aile bireylerine zarar vermemesine, iletişim vasıtaları ile rahatsız etmemesine, silah ve benzeri araçlarını zabıtaya vermesine, alkollü madde kullanmış olarak müvekkilin evine ve iş yerine yaklaşmamasına, dava sonuçlanıncaya kadar veya 6 aydan az olmamak üzere tedbir kararına hükmedilmesine karar verilmesini talep etti"

 Dilekçeyi inceleyen bayan hakim, "Dosya kapsamı incelendiğinde, talep eden C. T. ve aleyhine tedbir istenilen D. Ç. Y'a yönelik olarak 6284 Sayılı Yasanın 8. Maddesinin 3. fıkrasında koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için, şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmaz ibaresinin yer aldığı da değerlendirilerek aleyhine tedbir istenilen D. Ç. Y., lehine 3 ay süre ile 6284 Sayılı Kanununmaddelerinin uygulanmasına yönelik aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur. Talebin, kabulü ile Aleyhine tedbir istenilen D.Ç. Y'a, 6284 Sayılı Kanun' ün 5. maddesinde belirlenmiş olan tedbirlerden; Şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdit, hakaret aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, konunan kişinin iletişim ağaçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesine,6284 Sayılı Yasa'nın 8/2. maddesi gereği, tedbirlerin 3 ay için geçerli sayılmasına,tedbir kararının gereklerine ve niteliğine aykırılık halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi ile cezalandırılacağının,  gereğince aleyhine tedbir hükmedilene ihtarına, kararın ' Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile gönderilmesine,  dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda karar verildi" diye belirtti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv