Tesis cenneti

  • 0
  • 2.631
Yazı Boyutu:

Ege’nin gözde eğitim ve sağlık kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İnciraltı Yerleşkesi’nde bulunan Sağlık Kampusü, yükselen trilyonluk tesisleriyle göz kamaştırıyor. 2011 yılında tamamlanması hedeflenen Ar-Ge (İleri Biyomedikal Araştırma Geliştirme) Merkezi’nin inşaası 21 bin metrekarelik alan üzerinde hızla devam ederken, hayırsever İşadamı Salih İşgören’in inşaat masraflarını üstlendiği Kadın-Doğum Çocuk Hastanesi’nin temeli atıldı, su basmanları tamamlandı. 2500 metrekarelik kullanım alanı üzerinde 5 katlı ve 150 yataklı olacak Çocuk Hastanesi’nin yanına, daha sonra Kadın-Doğum Hastanesi de eklenerek bu iki tesisteki yatak sayısının 250’ye ulaşacağı açıklandı. 

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, beş katlı binanın zemin katında Çocuk Acil Servisi’nin bulunacağını, halen Çocuk Servisi ve Hematoloji Onkoloji Hastanesi’nde 64 olan yatak sayısının, yeni binanın hizmete girmesi ile iki katına yükseleceğini belirterek, 14 bilim dalının yeni hizmet binasına geçeceğini, 13 olan kuvöz sayısının 23’e yükseleceğini ifade etti. 32’si öğretim üyesi olmak üzere toplam 90 hekimin görev yaptığı Çocuk Poliklinikleri, yılda 90 bin hasta sayısı ile hastanenin en çok poliklinik yapan bölümleri olarak dikkat çekiyor.  Üniversite yönetimi, bu tesislere ek olarak önümüzdeki dönemde Onkoloji Hastanesi ve Kardiyoloji Enstitüsü projelerini de hayata geçirmeyi hedefliyor. 

DEÜ Hastanesi’nin 2008 yılında 930 olan yatak sayısı 2009’da 1001’e  yükseltilirken, yoğun bakım yatak sayısı da 64’ten 93’e çıkarıldı, Çocuk  Hastanesi’nin tamamlanması ile artan ihtiyaca daha rahat yanıt verileceği  belirtildi.   

Bu arada Sağlık Kampusü’nde inşaası tamamlanan Spor Salonu yanındaki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu da önümüzdeki ay hizmete açılacak. Yaz ve kış DEÜ personeli ile öğrencilerinin yararlanabileceği beş kulvarlı havuzda, yarışlar yapılabilecek, kurslar düzenlenecek.  

Diğer üniversitelere örnek olacak adımlar atmaktan mutluluk duyduklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Ar-Ge Merkezimiz, aynı anda 23 bilim heyetinin laboratuvarlarda çalışma yapabileceği Türkiye’deki tek merkez olacak. 11 milyon 500 bin TL’lik merkezin gelecek yıl bitirilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı’ndan ödenek çıkarttık. Uluslararası mükemmelliyet merkezi olacak bu binada Kanser Biyolojisi, Karaciğer Transplantasyonu, DNA/ Doku Biyobankası, Deney Hayvanları Laboratuvarı, Genetik Hastalıkların Moleküler Biyolojisi gibi branşlar üzerine araştırmalar yapılacak” dedi.

Rektör Füzün, inşaatı 2010 yılında tamamlanıp, 2011’de hizmete açılması planlanan Kadın-Doğum Çocuk Hastanesi’nin sadece Dokuz Eylül Üniversitesi değil, İzmir’in prestij kaynağı olacağını ifade etti. Füzün, hayırsever İşadamı İşgören’e büyük desteği için teşekkür etti.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Arşiv