Tokat lezzetleri Münevver Ana’da

Uzun süre turizm sektöründe hizmet veren Münevver ve Mehmet Erkol çifti, Tokat yöresine ait ürünleri üreterek meraklılarına ulaştırıyorlar.   

  • 0
  • 1.133
Tokat lezzetleri Münevver Ana’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzun süre turizm sektöründe hizmet veren Münevver ve Mehmet Erkol çifti, Tokat yöresine ait ürünleri üreterek meraklılarına ulaştırıyorlar.   

Karabağlar Günaltay Mahallesi’nde Münevver Ana Anadolu Yöresel Ekmekleri adıyla Şubat ayından buyana hizmet veren Erkol çiftinin elinden çıkan hamur ürünlerinin hemen hepsi günlük, zaman  zaman anlık üretilip satılıyor.  Ürünleri arasında sade ve haşhaşlı katmer, Gözleme  çeşitleri, köy ekmeği, mantı çeşitleri, erişte, işkefe (yufka) gibi hamur ürünleri yoğun ilgi görüyor. 3 çeşit üretilen mantı yine Münevver Ana’nın en özellerinden.
Yine yörelerine ait Zile Pekmezi, üzüm pekmezi, kuşburnu marmelatı, tahin, bal, salça, turşu, düğü(yörede sarma yapımında kullanılan bulgur türü), bulgur, nohut, kuru fasülye, mercimek ve daha bir çok çeşit Münevver Ana Anadolu Yöresel Ekmekleri’nde yer alıyor.
Mekana adı verilen Münevver Erkol, eşi ve Mehmet ve oğulları Sadık ile birlikte hizmet verdikleri mekanlarının adının kısa sürede yayılması sonucu zaman zaman İzmir’in diğer ilçelerinden gelen müşterilerin günlük planlanan ürünleri toplu aldıklarını belirterek, “Özellikle uzaktan gelen müşteriyi kıramıyor, bu kez diğer müşterileri ürün yetiştirmekte sıkıntı yaşıyor, üzülüyoruz. El emeğiyle ürettiğimiz ürünleri beklemeyi tercih eden müşterilerimizi çay ikramı yaparak ağırlıyor, bu arada da  istediği ürünü hazırlıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv