Toplumun eğitime duyarlılığı artıyor

  • 0
  • 1.169
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörlüğü’nün düzenlediği panelde topluma hizmet konusu değişik yönleriyle ele alındı.

Panel Başkanlığını EÜ Topluma Hizmet Koordinatörü Prof. Dr. Aylin Göztaş yaptı. EGİAD(Ege Genç İş Adamları Derneği) üyesi Levent Akgerman, ESİAD(Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Gündüz, İzmir Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Sorumlusu Nazlı Kayı, Türk Eğitim Gönülleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elif Türkmen yer aldı.

Prof.Dr. Aylin Göztaş, Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin üniversitelerde 2009 yılı itibariyle zorunlu olduğunu ve uygulamaların bu ders kapsamında öğrencilerle paylaşıldığını aktardı. Toplamda 656 projede 6102 öğrencinin yer aldığını ve bir çok farklı fakülteden katılım sağlandığını belirten Prof. Dr. Göztaş, projelerde kadın dernekleriyle yapılan görüşmelerden madde bağımlılığına kadar bir çok soruna çözümler arandığını dile getirdi.

Derneklerinin dostluk temelli oluşturulduğunu belirterek konuşmasına başlayan Levent Akgerman, genç girişimcilerin desteklenmesi amacıyla yola çıktıklarını ifade etti. Akgerman ayrıca sosyal sorumluluk konularıyla da ilgili olduklarını Urla'da okul yaptırıp  depremle ilgili sempozyumlara da imza attıklarını sözlerine ekledi. Derneğin EXPO 2020 sürecini de yakından takip ettiğini ve desteklerini devam ettiğini söyledi. 

Eğitim kalitesinin bir ülke için öneminden bahseden Nihat Gündüz, „Türkiye'de ulusal güvenlikten hemen sonra gelen en önemli konumuz eğitimdir“  dedi. Uzun yıllar sonra eğitim vermeyi hobi olarak hayatının bir parçası haline getirdiğini belirten Gündüz „Kaliteli eğitim iyi topluluklar yetiştirir. Sanayicilerin sorunları ve ulusal sorunlarla da ilgileniyoruz çözüm arıyoruz. Türkiyede çok fazla olanak ve imkan var“ dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı‘nın projeler yapan bir kurum olduğunu belirten Nazlı Kayı ise ilk aşamalarda haber ve reklam ajansı olarak algılanmanın dezavantaj olduğundan bahsetti. Kayı, avantaj olarak ise kendi kendini kuran bir ajans olmanın ve bu anlamda bir ilki temsil etmenin verdiği bir şansı yaşadıklarını ifade etti. Nazlı Kayı, Türkiye'de iki pilot ajansla başlandığını ve bunun zamanla geliştirildiğini, işlerinde çok titiz davrandıklarını da sözlerine ekledi.

Son olarak da Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elif Türkmen en büyük sorunun eğitim sıkıntısı olduğunu belirterek sözlerine başladı. Vakfın başlıbaşına bir proje olduğunu ve bunun alt dallarında başka projelerin yer aldığını belirtti. 7-16 yaş arası çocuklara eğilerek Türkiye'nin ön koşulunun gelecek olduğunu ve Türkiye‘nin geleceği için aydınlık yüzler geliştirmek için en iyi eğitimin verilmesi gerektiğini ifade etti. Bütün projelerin ortak amacının cumhuriyetin temel ilke ve değerleriyle örtüştüğünü buna dikkat ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv