TUĞBA AKTAŞ TÜRKİYE’Yİ MACARİSTAN’DA TEMSİL EDECEK

  • 0
  • 773
TUĞBA AKTAŞ TÜRKİYE’Yİ MACARİSTAN’DA TEMSİL EDECEK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 19.’su düzenlenen Chaine des Rotisseurs Genç Aşçılar Yarışması’nın birincisi, yarışma tarihinde ikinci kez bir bayan aşçı oldu. Swissotel Büyük Efes’in mutfak ekibinden Tuğba Aktaş, Türkiye genelinde birinci olarak ülkemizi Macaristan’da temsil etmeyi hak kazandı.

Fourseasons Sultan Ahmet,  Fourseasons Bosphorus,  Çırağan Kempinski, Le Meridien İstanbul, Mövenpick Otel Istanbul, Sheraton Istanbul, Hilton İstanbul, Shangri-La Bosphorus Istanbul, Venedik Restaurant İzmir ve Peperoncino Restraurant Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok otel ve restoranının aşçılarının yer aldığı yarışmanın birincisi Swissotel Büyük Efes İzmir’in restoranlarından Equinox’un ekibinden Tuğba Aktaş oldu. Eylül ayında Macaristan’da gerçekleşecek olan Dünya Chaine des Rotisseurs Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek olan 22 yaşındaki genç aşçı, yarışmanın tarihinde ikinci kez birinci seçilen bayan aşçı olma özelliğini de taşıyor. Aktaş, dünya çapındaki yarışmada birinci olursa dünyanın sayılı gastronomi okullarından olan Le Cordon Blue’da bir yıl aşçılık ve dil eğitimi alacak.
Swissotel’in Equinox restoranı şefi Remzi İçöz’ün 2011 yılında otele Chaine des Rotisseurs Genç Aşçılar Yarışması’nda ilk birinci olduğunu ve kendisini bu seneki yarışmaya özel olarak hazırlayarak koçluk görevini de yürüttüğünü dile getiren Tuğba Aktaş, kendisini Türkiye’yi temsil etmek için hazır hissettiğini dile getirdi.
CHAİNE DES ROTİSSEURS GENÇ AŞÇILAR YARIŞMASI
Chaine des Rotisseurs Genç Aşçılar Yarışması, 27 yaş altı genç aşçıları teşvik etmek ve mutfak sanatları konusunda elde ettikleri deneyimlerini, Chaine des Rotisseurs Derneği’nin geleneklerine uygun olarak akranlarıyla rekabet ortamında paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Yarışmacılara kapalı bir sepette sunulan malzemelerle başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir menü yaratılması istenen yarışmada, juriler menünün hazırlık aşamasından sunumuna kadar olan sürecin her detayını değerlendiriyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv