Türk balıkları Kazakistan'a yüzüyor

  • 0
  • 1.663
Yazı Boyutu:

Türk su ürünlerini tanıttığı ülkelerde Türkiye’nin ihracatının artışına büyük katkı sağlayan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, gözüne Kazakistan’ı kestirdi. Türk balıklarının Kazakların damak tadına uygun olduğunu belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, “Yakın gelecekte Kazakistan marketlerinde Türk balıklarının yer alması için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.
 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Kazakistan’da Türk balıklarının tüketimini arttırmak için, 6-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenlenen `Worldfood Kazakistan Gıda Ürünleri Fuarı”na katılarak tanıtım faaliyetlerine bir yenisini ekledi.
Bu yıl 17.si düzenlenen fuarın birinci gününde Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Almatı Ticaret Başmüşaviri Derviş Öztürk ve Almatı Ticaret Ataşesi Osman Elgun’un da ziyaret ettiği STG standında fuar boyunca Türk levrek, çipura ve alabalığının tanıtımı yapıldı.
Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, söz konusu fuarın Kazakistan pazarına giriş için önemli ve büyük bir adım olduğunu söyledi.
 
ALABALIĞI BİLİYORLAR, LEVREK VE ÇİPURAYI DA TANITACAĞIZ
Kazakistan’da alabalığın son derece iyi tanındığını gözlemlediklerini kaydeden Kızıltan, “Levrek ve çipuranın da tanıtımı için çaba harcadık. Şu anda 4 milyar dolar seviyesinde olan ve 2015 yılında 10 milyar dolara çıkartılması hedeflenen Kazakistan-Türkiye arasındaki karşılıklı ticaretin bu hedefe ulaşması için su ürünleri sektörü olarak gerekli adımları atmak üzere “Worldfood Kazakistan Gıda Ürünleri Fuarı”na katıldık” diye konuştu.
Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun “Worldfood Kazakistan Gıda Ürünleri Fuarı”na ilk kez katıldığını ifade eden Kızıltan şöyle devam etti: “Son yıllarda Türk su ürünleri Kazakistan’da büyük rağbet görmeye başladı. Levrekten hamsiye; çupradan alabalığa kadar bir çok balık çeşidi çok yakın bir zamanda Kazakistan’da marketlerde yerini alacak. Son yıllarda Rusya ve Ukrayna’da yakaladığımız başarıyı Kazakistan’da da gerçekleştirmek istiyoruz. Türk balıklarının Kazak halkının damak tadına hitap ediyor olması bizim için büyük avantaj.”
Öte yandan Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak, son 10 gün içerisinde Kazakistan dışında; Romanya, Ukrayna ve Çin’de uluslararası gıda fuarlarına katıldıklarını anlatan Kızıltan, dünyanin dört bir yanında sektörün tanıtımını yapmaktan son derece mutlu olduklarını sözlerine ekledi.
 
“Worldfood Kazakistan Gıda Ürünleri Fuarı”nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ve Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay Çelikli temsil etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv