Türk ürünü deri almaya geldiler

  • 0
  • 589
Yazı Boyutu:

Rusya Federasyonu’nun önemli deri ve deri mamulleri ithalatçısı ve perakendecilerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan, mağazacılık ve toptan satış üzerinde yoğunlaşan 5 Rus firması, Egeli deri ve deri mamulleri ihracatçısı 65 firmayla ikili görüşme yaptı.
 
Egeli deri ihracatçıları, Türkiye’nin deri ve deri ürünleri ihracatında birinci sırayı alan Rusya’dan ithalatçıları ağırlamaya devam ediyor. Daha önce 2012’nin Kasım ayında Rus Deri Alım Heyeti düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, iki ay aradan sonra tekrar Rus deri ve deri mamulleri ithalatçılarını ağırladı.
 
Ekonomi Bakanlığı tanıtım faaliyetleri kapsamında, potansiyel pazar niteliğindeki ülkelere yönelik ihracatın artırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi, müşterek yatırım imkanları için gerekli ortamın yaratılması amacıyla, Ekonomi Bakanlığı himayesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonunda 31 Ocak-1 Şubat 2013 tarihleri arasında Rusya Federasyonu’ndan belli başlı firmaların katılımıyla deri ve deri mamulleri ihracatçılarına yönelik olarak “Özel Nitelikli Alım Heyeti” programı gerçekleştirildi.
 
Rusya Federasyonu’nun önemli deri ve deri mamulleri ithalatçısı ve perakendecilerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan Rusdel, Obuvnaya Nakhodka, Fashion House, Ivagio, Gregory isimli firmalar, deri alımları gerçekleştirmek için İzmir ve çevresindeki 65 deri ve deri mamulleri ihracatçısı firmayla Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi. Egeli deri konfeksiyon, saraciye ve ayakkabı ihracatçıları, Rus ithalatçılarla 100 civarında ikili görüşme gerçekleştirdi.
 
İkili görüşmeler öncesinde Rus ithalatçılarla birlikte düzenlenen toplantıda, Özel Nitelikli Alım Heyeti’ni öneminin altını çizen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, “Türkiye’nin deri ve deri mamulleri ihracatında Rusya’nın birinci ülke olması deri ihracatımızı arttırmamız için bizi motive eden bir husustur. Ege Bölgesi’nden en fazla deri ürünleri ihraç edilen ülkeler arasında Rusya dördüncü sırada. 2013 yılında da ihracatımızın Rusya’ya artmasını hedefliyoruz ve orta vadede Ege Bölgesi’nden Rusya’ya deri ürünleri ihracatında 50 milyon dolara ulaşmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Jak Galiko, “Rusya’da Türk deri ürünlerinin bilinirliğinin yüksek olması bizim için oldukça önemli bir avantajdır. Özel Nitelikli Alım Heyeti Organizasyonu kapsamındaki amacımız, Rusya’ya olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı daha da arttırmak ve Ege Bölgesi’nin deri ürünleri ihracatındaki düşüşün önüne geçerek kaliteli Türk derisinin tanıtımını yapmaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
Türkiye, 2011 yılında 1 milyar 479 milyon dolarlık deri ve deri ürünleri ihraç ederken, Rusya 332 milyon dolarlık ihracatla en fazla ihracat yapılan ülke oldu. Türkiye’nin deri ve deri ürünleri ihracatı 2012 yılında yüzde 8.5’luk artışla 1.6 milyar dolara çıkarken Rusya’ya ihracat yüzde 31’lik artışla 436 milyon dolara ulaştı. Türkiye’nin deri ve deri ürünleri ihracatında Rusya’nın payı yüzde 27 seviyesi çıktı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv