Twitter Yasağı Kalktı

  • 0
  • 522
Yazı Boyutu:

Türkiye Gençlik Birliği Selçuk ilçesinde Twitter içinuygulanan sansürü ilginç bir yöntemle kaldırdı.

TGB Selçuk Başkanı Ömer Gözönünde açılış konuşmasında“Onlar sürekli bir şeyleri kapatmaya çalışıyorlar ancak onların kapattıklarıtek şey ayakkabı kutuları olur. Biz Twitter yasağına karşı bu duvarıkamulaştırıp halkımıza sunuyoruz” dedi. Açılış konuşması ardından ilk Twit’iatan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Bu kadar keş para ortadayken okoltuğa oturamayacaksınız” şeklinde kısa ve öz bir Twit atarak gençlerden vekatılımcılardan büyük alkış aldı.  

TİB'in idari kararı ile Twitter'a erişimin engellenmesineilginç bir tepkide Selçuk ilçesinden geldi.  TGB'li gençler 26 Mart 2014çarşamba günü saat 12.30’da ADD Ahmet Ferahlı Parkında yaptıkları Twitterduvarını siyasilerin ve yurttaşların katılımı ile hizmete açtılar. Twitter'euygulanan sansüre karşı alternatif Twitter yaparak ilginç ve bir o kadar dabeğeni toplayan bir etkinliğe imza atan Selçuk TGB üyelerinin eylemivatandaşlardan da destek buldu.

Eylem bir ilk
Türkiye Gençlik Birliği Selçuk Başkanı Ömer Gözönünde’nin açılış konuşması ileaçılan duvarın benzeri daha önce açılmamıştı. Gençlerden çıkan eylem yinegençler tarafından hayata geçirildi ve ADD Selçuk Şubesi’nin destek verdiğieylem yöntem itibarı ile Türkiye’de bir ilk oldu. Selçuk’lu yurttaşlarındabüyük ilgi gösterdiği duvar bir süre daha açık kalacak.

 Siyasiler vesivil toplum örgütleri katıldı
Tamamen amatör ruhla ve gençlerce inşa edilen duvarın açılışında ilk Twit’iSelçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür attı. Birçok siyasinin ve siviltoplum örgütü temsilcisinin katıldığı açılışa Selçuk’lu gençlerde büyük ilgigösterdi. Yasak ve sansüre karşı toplanan gençlerin eylemine Selçuk BelediyeBaşkanı ve CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Vefa Ülgür, İşçi PartisiSelçuk Belediye Başkan Adayı Seyfi Talyak, CHP Selçuk İlçe Başkanı ÖzgeYıldırım, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı ve ADD Yönetim Kurulu ÜyesiÖzgür Aydoğan, ADD Yönetim Kurulu Üyesi Murat İnce, Alevi Derneği YönetimKurulu Üyesi Yeter Şahan, Selçuk Kızılay Şube Başkanı Ramazan Koyuncu,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şube Başkanı Metin Çıtak, İşçiPartisi Selçuk Belediye Meclis Üyesi Adayı Nevin Ülger, İşçi Partisi SelçukBelediye Meclis Üyesi Adayı Sema İnce, CHP Selçuk Gençlik Başkanı MerveÇalışkan, TGB üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Ülgür’ün Twit’i alkış aldı
TGB Selçuk Başkanı ÖmerGözönünde açılış konuşmasında “Onlar sürekli bir şeyleri kapatmaya çalışıyorlar ancakonların kapattıkları tek şey ayakkabı kutuları olur. Biz Twitter yasağına karşıbu duvarı kamulaştırıp halkımıza sunuyoruz” dedi. Açılış konuşması ardından ilkTwit’i atan Selçuk Belediye Başkanı HüseyinVefa Ülgür“Bu kadar keş para ortadayken o koltuğa oturamayacaksınız” şeklinde kısa ve özbir Twit atarak gençlerden ve katılımcılardan büyük alkış aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv