Uçanyol’da bayram sürprizi

  • 0
  • 660
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindekiBuca viyadüğü ve 1,3 kilometrelik ekspres güzergahın yapımında yüzde 80seviyelerine ulaştı. Halk arasında “Uçanyol” olarak bilinen projenin Yeşildereile Menderes caddesi arasında kalan viyadük kısmının Kurban Bayramı öncesitrafiğe açılması planlanıyor.   


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ne “viyadük”ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak “ekspres” güzergahın1.3 kilometrelik bölümündeki yapım çalışmalarında yüzde 80 seviyelerine ulaştı.Yer yer 35 metreye çıkan viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol”olarak adlandırılan projenin Yeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasındakalan bölümünde yer alan viyadük kısmı tamamlandı. Şu anda yağmursuyu hatlarıile viyadük üstü yol düzenleme çalışmaları sürüyor. Yeşildere ve MenderesCaddesi kısmındaki viyadüğün Kurban Bayramı öncesi trafiğe açılmasıhedefleniyor. Projenin Onat Caddesi’ne olan kısmındaki yol düzenlemeçalışmaları da hızla sürüyor. Buca trafiğine nefes aldıracak bu önemli ulaşımyatırımı, 16 milyon 395 bin TL yapım ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzeretoplam 34 milyon TL’yi aşan maliyetle yaşama geçiriliyor.  

Buca trafiği nefes alacak
Proje kapsamında 80 metre uzunluğunda karayoluköprüsü ile yer yer 35 metreyüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğundaviyadük yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nünKonak Tünelleri projesi nedeniyle önceki proje üzerinde bir revizyongerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ninyaptığı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları’nın yaptığı kavşaklabağlantı sağlıyor. 

Projeye göre, Yeşildere Caddesi’nin paralelindeki Meles Çayıve İZBAN hattı, Menderes Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar köprülü kavşak ileaşılarak kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yeşildere Caddesi’nden Onat Caddesi’nekadar oluşturulan katlı kavşak ile hem Buca’ya giriş yapılıp üst bölgelerinegidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar veGaziemir istikametine ulaşılabilecek. Buca ilçesinin yıllardır özlemini çektiğialternatif yol, bu proje sayesinde yaşama geçirilmiş olacak.
Projenin Otogar’a kadar uzanacak diğer kısımları için deyeni imar yolları oluşturmak üzere proje çalışmaları sürüyor.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv