Utanç Müzesi İzmir’de

  • 0
  • 808
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin desteğiyle İzmir’de açılışı gerçekleşen, Devrimci 78’liler Federasyonu ve İzmir 78’liler Derneği’nin düzenlediği ‘12 Eylül Utanç Müzesi’ Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde açıldı.
 
Bir dönemin acı dolu günlerini, kayıpları, ölümleri, işkenceleri sorgulayan müze büyük ilgi çekerken, izleyenler gözyaşlarını tutamadı. İzmir’de ilk kez sergilenen Utanç Müzesi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, toplumun acı olayların izlerinden, anılardan kaçmak yerine üzerine gitmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Tartan, “Acı olaylar sessiz kalındıkça devam edecektir ancak toplum ne kadar üstüne gider, acıların olmaması yönünde baskı yaparsa doğru ve adil sonuçlara ulaşılması o kadar yakın olur” diye konuştu.
 
İzmir 78’liler Derneği Başkanı Hamit Mumcu, gerçek adaletin bulunması için “Artık Yeter” denmesi gerektiğine vurgu yaptı.  Mumcu, toplumun yaşadıklarına duyarsız kalmayarak müzenin İzmir’de sergilenmesine destek veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ettiğini belirtti ve “12 Eylül zulüm düzeninden beslenip de bugün aynı düzeni sanki karşılarmış gibi yaparak sürdürenlere er ya da geç cevabımızı vereceğiz. Bir gün bütün değer yargıları değişecek ve yargılananlar yargıç, eziyet edenler de suçlu sandalyesine oturacaklardır” dedi.
12 Eylül’de Ankara’da açılışı gerçekleşen ve İzmir’de ilk kez sergilenen ‘12 Eylül Utanç Müzesi’ açılışına yoğun katılım yaşandı. Sergi girişinde izleyicileri karşılayan darağacı dikkat çekerken, salonda 1980 döneminde ölen veya kaybolanların fotoğrafları, kişisel eşyaları, işkence araçları, belgeler ve gazete küpürleri sergilendi. Sergi ziyaretçilerinden o günleri yaşamış olanlar, “Acı anılarımızı hala ilk günkü gibi yaşıyoruz” dediler.
12 Eylül Utanç Müzesi 20 Ekim tarihine kadar Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde izlenebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv