UZAY KAMPI TÜRKİYE 100’NCÜ VİDEOKONFERANS BAĞLANTISINI NASA’YLA GERÇEKLEŞTİRDİ

  • 0
  • 896
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye, videokonferans yöntemini eğitimde kullanarak yürüttüğü Kardeş Okullarla Bilim Programı’ında (PSSP) 100’ncü videokonferans bağlantısını NASA’da 30 yıl görev yaparak emekliye ayrılan bilim adamı  Robert "BJ" Jackson ile yaptı.

İlk bağlantının 2004 yılında İzmir SEV İlköğretim Okulu ve ABD’deki Christian Bellflower okulu arasındaki gerçekleştirilmesiyle uygulanmaya başlanan videokonferans bağlantıları ya da bir başka deyişle  “görüntülü telefon görüşmeleri”, öğrencileri özel bir proje kapsamında NASA’nın uzaktan eğitim materyallerini de kullanarak bir araya getirmeye devam ediyor. Uzay Kampı Türkiye; yürüttüğü özel proje, Kardeş Okullarla Bilim Programı  (PSSP) kapsamında 100’ncü videokonferans bağlantısını 29 Nisan’da gerçekleştirildi. NASA’lı uzman Robert Jackson, İzmir Türk Koleji ve Hobgood NASA Explorer Okulu’nu buluşturan son görüşmede heyecanlı anlar da yaşandı. İzmir Türk Koleji öğrencileri uzaya fırlatılan ilk roketlerden uzay mekiklerine ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na kadar uzanan roket bilimi tarihini NASA’lı bilimadamından dinleme ayrıcalığına sahip oldular. PSSP katılımcısı İzmir Türk Koleji ve ABD’deki kardeş okulları Hobgood NASA Explorer Okulu öğrencilerinin katıldığı bağlantıda, NASA uzmanı Jackson emekli olmadan önce NASA’ya ait Marshall Uzay Uçuş Merkezi’nde, dünyaca ünlü Alman roketbilimcisi Wernher von Braun ile birlikte çalıştığını ve bilfiil içinde olduğu projede Ay’a nasıl gidildiğini detaylarıyla anlattı.  Uzay Kampı Türkiye’nin en önemli aktivitelerinden biri haline gelen videokonferans sonrasında, İzmir Türk Koleji öğrencileri ve videokonferans aracılığıyla bağlandıkları Hobgood NASA Explorer okulu öğrencileri 100’ncü videokonferansa özel hazırlattıkları pastaları keserek kutladılar.

Uzay Kampı Türkiye; öğrencinin motivasyonunu artıran, geri bildirime fırsat vererek iletişimi kuvvetlendiren ve katılımcının bilfiil iletişime dahil olmasını sağlayan videokonferans sistemini  sekiz yıldır kullanıyor. Uzay Kampı Türkiye ayrıca bu sistemle 50’si NASA’yla olmak üzere toplamda 100 bağlantı yapan Türkiye’deki tek kurum olma özelliğini de elinde bulunduruyor. NASA işbirliğiyle yürütülen çalışmalarla bu bağlantıları gerçekleştirdiklerini anlatan Uzay Kampı Türkiye, Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı, Programlar Müdürü Tolga Yıldırım, “2004 yılında İzmir SEV İlköğretim Okulu ve ABD’deki kardeş okulları olan Christian Bellflower okulu arasında başlattığımız videokonferans görüşmeleriyle sunduğumuz eğitimimiz gelişerek devam ediyor. Bugüne kadar  1600’ü aşkın öğrenci bu projede yer aldı . Öğrenciler; fen bilimleri, uzay, astronomi ve en yeni teknolojiler hakkında bilgi alıyor aynı zamanda farklı kültürlerle birebir iletişime geçme imkanını buluyorlar. NASA ile yaptığımız videokonferaslar da sunduğumuz eğitim için ayrı bir öneme sahip. Öğrenciler NASA’lı bilim adamlarının tecrübelerinden faydalanma ayrıcalığına sahip oluyorlar.” dedi.

PSSP’de yer alan farklı ülkelerdeki okullar, birbirleriyle “kardeş okul” olarak ortak projeler ve çalışmalar yapıyorlar. Programın en önemli aşaması “kardeş okulların” Uzay Kampı Türkiye’nin 6 Günlük Uluslararası Yaz Programı’nda buluşup birbirleriyle tanışmaları ve aynı takımda yer alarak beraberce çalışmaları. Bu yılki buluşma da 3-9 Temmuz 2011’de Uzay Kampı Türkiye’de gerçekleşecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv