Uzundere KKTC’ye örnek oldu

  • 0
  • 1.018
Yazı Boyutu:

KarabağlarBelediyesi’nin prestij projesi Uzundere Rekreasyon Alanı, KKTC’li belediyelereörnek oldu. Lefkoşa’ya bağlı Değirmenlik Belediyesi’nin Başkanı Osman Işısal veberaberindeki heyet, geçtiğimiz yıl İzmir’e geldiklerinde ilk kez gördükleriprojeyi, bu kez uygulamak üzere yerinde inceledi.

 

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, KKTC’li heyetiUzundere Rekreasyon Alanı’nda karşıladı, projeyi yerinde ve tüm detayları ileanlattı. Ekim ayı sonunda hizmete açmayı planladıklarını anlatan Kürüm, şunlarısöyledi:  “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye örnekgösterdi projemizi, bizim için büyük gurur. 250 hektarlık alanda hayat bulanprojenin alt yapı yatırımlarını belediye olanakları ile yaptık. Sanatsal veheykel yapılardan oluşan tematik park, bölgeyi çekim merkezi haline getirecek.Ekim sonuna kadar tamamlayarak, hizmete açmayı planladığımız bu proje,Karabağlar’ın projesi olmaktan öte, İzmir’in, Ege’nin projesi. Yapımı hızlasüren, tematik park alanında yer alan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina vesanatsal yapılar, tüm ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Göle maya çalan 37,5metre yüksekliğindeki Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, dünyanın en büyükheykel yapısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı’na girmeye aday, müze ve kültürmerkezi olarak hizmet verecek. Nasrettin Hoca’nın kavuğu ise seyir terasıolacak.”

 

YEŞİL ALANI İLE ÖRNEK

KKTC’li heyete, Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alan 2500kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, nikah, düğün ve kır düğün salonlarıile seyir teraslarını da gezdiren Kürüm, Madımak Şehitleri Anıtı’nda da bilgi verdi. Ağaçlandırma çalışmalarınınbüyük bölümünün tamamladığını, süs havuzları, göletlerin de bitmek üzere olduğunuvurgulayan Kürüm, “Uzundere, yeşil dokusuyla da Karabağlar’ın kaderinideğiştirecek. Sadece İzmir’in değil, Ege’nin en önemli dinlence ve eğlencemekanı haline gelecek. İnsanlar köpek balığı figürlü havuzlarda sörf yapacak.Çocuklar, gençler havuzlarda yüzecek, sörf yapacak, tematik parktaeğlenecekler, aileler restoranlarda yemeklerini yiyebilecek, mantarkamelyalarda piknik yapacak” dedi.

Projeyi çok beğenen heyet, Lefkoşa Değirmenlik’te benzeriniuygulamak istediklerini belirtti. Kürüm’ü tebrik eden Değirmenlik BelediyeBaşkanı Işısal, “Geçtiğimiz yıl İzmir’e yaptığımız ziyaret sırasındaUzundere’yi gezmiştik. Başkan Sıtkı Kürüm, burada harika bir projeye imzaatıyor. Bölgenin çehresi, kaderi değişmiş. Biz de benzerini doğamıza, iklimşartlarımıza uygun olacak şekilde uygulamak istiyoruz. Hemen fizibiliteçalışmalarına başlayacağız. Başkanımız Sıtkı Kürüm’ün de tecrübelerindenyararlanmak, destek almak istiyoruz” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv