Vinç Sektöründe Bir İlk!..

1991 yılında İzmir’de kurulan GÜRALP Vinç ve Makine firması yaptığı Ar-Ge çalışmaları ve projeler neticesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı bir AR-GE merkezi haline geldi.  

  • 0
  • 683
Vinç Sektöründe Bir İlk!..
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1991 yılında İzmir’de kurulan GÜRALP Vinç ve Makine firması yaptığı Ar-Ge çalışmaları ve projeler neticesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı bir AR-GE merkezi haline geldi.  

Güralp, son yıllarda yaptığı Ar-Ge yatırımları ve çalışmalarıyla bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. Sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan Güralp son yıllarda ARGE ve İnovasyon konusuna büyük yatırımlar yaparak Vinç ve Makine sektöründe yaptığı yenilikler ve kalite standartlarına verdiği önem ile gerek yurtiçi gerekse yurtdışı arenada ülkemizi gururla temsil ediyor. 

GÜRALP 2017 yılının Mayıs ayında başlattığı hazırlıklar ile resmi olarak ARGE merkezi olmak için gerekli adımları atıp, Temmuz ayında resmi başvuru işlemlerini tamamladı. Gerekli incelemeler ve görüşmeler neticesinde 19.09.2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay alarak Vinç sektöründe resmi olarak onaylı ilk ARGE merkezi haline geldi.
Güralp Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Kurtmen; “Yenilikçi bakış açısı, kendini sürekli geliştirmeyi, sürdürülebilir başarıyı hedefleyen vizyon ile bugüne kadar ARGE’ye yapılan yatırımların sonuçlarını fazlasıyla aldıklarını belirtti. Bundan sonraki süreçte de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.”

Son yıllarda bütçesinin büyük bir kısmını ARGE yatırımlarına ayıran GÜRALP, 35 ARGE çalışanı ile çalışmalarına hız katarak yoluna devam etmektedir. Bilimin ve yeni teknolojilerin gelişmesi ile yeni robotlar ve makinaları da yakından takip eden GÜRALP üretiminin önemli bir kısmını son teknoloji robotlardan faydalanarak yürütmekte olup, kalite ve inovasyonda sürdürülebilirlik politikası ile yeni başarılara imza atmayı hedeflemektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv