Vizyonsuz misyon, illüzyondur

  • 0
  • 865
Vizyonsuz misyon, illüzyondur
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü  Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda “Devrim Otomobili ve Sanayileşmemiz” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansı YÖK (E) Üyesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek verdi.
Etkinliğe; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ Senato Üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Konferans, Ege Üniversitesi Televizyonu tarafından  canlı yayınlandı.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi tarafından yapılan projeler hakkında kısa bilgiler verdi. Uluslararası patente sahip olacak en iyi 20 proje kapsamına giren Eczacılık Fakültesi Projesine ve 6. Uluslararası   EgeArt Sanat Günleri’nin önemine değinen Prof. Dr. Yılmaz, “Toplumun farkındalığının, bilimin rehberliğinin, doğru bilginin ve  alıcısının önemsenmesinin değeri olmalı. Bilim ve teknoloji bizi rekabete zorlamaktadır. Dolayısıyla uluslararası bir rekabetin içerisindeyiz. Sanayi artık dördüncü gelişim döneminde. Özellikle bizim üniversitemiz 4. kuşak üniversite olması nedeniyle, son dönem sanayiye ayak uydurmak durumundadır. Altyapının da buna göre oluşturulması gerekiyor.  Türk toplumunun farkındalığa ihtiyacı var” diyerek  bilim, teknoloji ve sanayileşme alanındaki gelişimin  gerekliliğine vurgu yaptı.
 
İletişimin ve eğitimin önemini vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Muhittin Şimşek, "Vizyonsuz misyon, illüzyondur” dedi. Rekabet, bilgi, teknoloji ilişkisi ve evrim süreci hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şimşek; “Bizim rekabet anlayışımız tek yönlü bir rekabet anlayışından sıyrılmalıdır. Farkındalık alanında bir rekabet olmalıdır. Toplumda tutunmak için nasıl bir adım daha önde oluruz diye düşünmeliyiz” diye konuştu.       Türk teknoloji ve sanayi tarihinde yaşanan önemli geçiş aşamalarının varlığından bahseden Prof. Dr. Şimşek;   Türk yapımı Devrim otomobillerinin hikayesini fotoğraf ve videolar aracılığıyla paylaştı.          Konferans, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın, Ege Meslek Yüksekokulu Marangozluk Bölümü öğrencilerinin yaptığı  “Ahşap İşlemeli Tablo” nun  Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e takdim etmesiyle son buldu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv