Yard. Doc. Dr. A. Beyhan Özdemir, Fotogen "Şinasi Barutçu Kupası'nı kazandı

  • 0
  • 2.622
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi- Fotoğraf Bölümü Başkanı Yrd.Doç.Dr. A.Beyhan ÖZDEMİR, bu yıl 24.sü düzenlenen ve alanında Ülkemizin en önemli ve prestijli yarışmalarından birisi olan Fotogen Şinasi Barutçu Kupası çağrılı fotoğraf yarışmasında “ŞİNASİ BARUTÇU KUPASI ÖDÜLܔnü kazandı.
 
Ülkemiz fotoğrafının öncülerinden olan, yaşamı boyunca eğitmen, fotoğrafçı ve sanatçı olarak fotoğraf sanatının gelişimine büyük hizmetler veren ve Türkiye’de ilk fotoğraf dergisi, ilk fotoğraf kulübü, ilk renkli fotoğraf sergisini gerçekleştiren Şinasi Barutçu adına düzenlenen yarışmada ödül kazanması fakültede sevinç havası estirdi.
 
Yarışma ile ilmgili bir mesaj yayınlayan GSF Dekanı Prof. Dr. Halil Yoleri, "Fotoğraf alanında çalışanların tek fotoğrafın rastlantısallığından uzaklaşarak, nitelikli fotoğraf serileri üretiminin sağlanmasını amaçlayan Şinasi Barutçu Fotoğraf Yarışması’na, Türkiye’den seçilen en fazla 12 fotoğraf sanatçısı davet edilerek, teknik ve içerik bütünlüğü olan 6 tane fotoğrafla yarışmaya katılabiliniyor. Yarışmada 3 yıl üst üste başarılı olanlar ise Şinasi Barutçu Kupası  ile ödüllendiriliyor.
 
Ülkemiz fotoğraf sanatının gelişiminde böylesi önemli bir yeri olan ve fotoğrafçılığın OSCAR’ı olarak nitelendirilen Şinasi Barutçu Kupası'nı kazanarak Fakültemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil eden Öğretim Üyemiz Sayın Yrd.Doç.Dr. A.Beyhan  ÖZDEMİR’i kutluyor, akademik ve sanatsal başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv