Yaşarken iz bırakan isim Kemal Baysak

  • 0
  • 2.382
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’ninUstaya Saygı etkinliğinin konuğu Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna HersekTürkiye Fahri Konsolusu Kemal Baysak’tı 

Kente katkı koyan, yaşamda iz bırakan isimleri KonakBelediyesi Ustaya Saygı etkinliği ile anmaya, vefa borcunu ödemeye devamediyor. Bu ayın konuğu ise insan Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna HersekFahri Konsolosu, sanayici, insan dostu, yaşamın her alanında iz bırakmayıbaşaran, her şeyden önemlisi eş, baba ve de dede olarak gurur duyulan biri;Kemal Baysak’tı. 

P
rof. Dr. TürkanSaylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte salon Baysak’ınkonuklarıyla dolup taştı. Ustayı; eşi Pervin Baysak, oğulları, kızı, torunları,gelinleri, yeğenleri, kuzenleri,  CHPİzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan,Karşıyaka eski belediye Başkanı Cihan Türsen, Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanıve üyeleri, akrabaları, yıllardır biriktirdiği dostları, sevenleri yalnızbırakmadı. Salonu hınca hınç dolduran konukların bakışlarına gurur, sevgi vesaygı hakimdi.

K
arşıyaka eskiBelediye Başkanı, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolusu, Türkiye Bosna HersekKültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı, İzmir Bosna SancakKültür ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı, Terbay Şirketler Gurubu’nunKurucu ve Onursal Başkanı Kemal Baysak’ı anlatmaya elbette kelimeler ve saatleryetmedi ancak söz alan herkes onun yaşarken iz bıraktığını üstüne basarak ifadeetti. Enişte Cemal Tercan Baysak’ın ne kadar çalışkan, insan sevgisiyle dolu,vatanına, milletine hizmet için çabaladığını belirtirken onun en önemliözelliğini şöyle özetledi:“Beşerimuhabbetlerin ustası. Yaşamak iz bırakmak manasına gelir. Kemal Baysak izbırakanlardan.” “Kemal Baysak bizim ağabeyimiz” diyen Konak Belediye başkanıDr. Hakan Başkan sözlerine şöyle devam etti: “Ağabey olarakyüreklerde, belleklerde yer etti. Bütün Balkan camisaına gösterdiği barış,sevgi ve hoşgörü gösteren önder bir insan. Bu vefa geceleri bizim için önem arzeden, sadece bu günü değil; geleceği de güvence altında tutmamızı sağlayan birmodeli de birlikte yaratmış oluyoruz. Kemal Baysak ve benzeri insanların İzmiradına, tolum adına ve toplumun geleceği adına, yaratılan güzellik adına ortayakoydukları mesai ve emek bizler için büyük bir yol gösterici. Size uzun ömürdiliyoruz. Sizin önderliğinize, ağabeyliğinize ihtiyacımız var.”

Başkan TartanKemal Baysak’ın 9 yaşındaki torunu Ahmet Kemal Baysak’ı da tek başına 14binmavi kapak topladığı için kutladı.Eşi Pervin Baysakeşini iyi bir eş ve baba olarak tanımlarken; “Çok çalışır, o nedenle onayıllardır hasretim” dedi. Çocukları da babalarını, “Disiplinli, değerleri olanve çalışkan bir baba olarak” dile getirdiler.

Duyguların yoğunolarak yaşandığı gece de Kemal Baysak katılanlara ve geceyi düzenleyen BaşkanTartan’a teşekkür ederek, “Eşimi ve çocuklarımı onlara daha fazla zamanayıramadığım için üzdüğümü anladım” dedi. Baysak sözlerine şöyle devam etti:“İnsanlarınyaşadığı sürece toplumun sosyal, kültürel sorunlarının dışında kalmamalarılazım. Toplum için toplumda yer almanınız lazım. Kendimden önce tolum demeklazım, insanım demek lazım, ülkem demek lazım. Bu şuurla yaşamalıyız. Hepimizgeçiciyiz. En büyük iz bırakan bir Balkanlı, bir Makedonyalı Türkiye’ninkurtuluşunu sağlıyor. İşte biz göçmenler, Balkanlılar bizim liderimiz MustafaKemal Atatürk diyoruz.Bu vefa gecesini hazırlayan Dr. Hakan Tartan’a vesizlereteşekkür ediyorum.”

B
alkan müzikleri,sevdalinkalarla gönüllerde taht kuran Cenk Bosnalı da söylediği Balkanşarkısıyla geceye renk kattı. 

Kemal Baysak ailesi Oğulları;
Abdullah ve Mehmet Atilla, kızı Ayşın. Altı kıztorunu var. Merve, Hande, Elâ, Eda, Elif, Ege ve bir erkek torunu Ahmet Kemal.1994-1999 yıllarında  Karşıyaka BelediyeBaşkanlığı da yapan Baysak, 2002 yılından beri Bosna Hersek Devleti’nin aldığıbir karar ile Fahri Konsolosluk görevini yürütüyor.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv