YENİ YIL VE LONDRA’NIN BAŞARILI TÜRKLERİ

  • 0
  • 933
YENİ YIL VE LONDRA’NIN BAŞARILI TÜRKLERİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2014 yılını uğurlamak üzereyiz. Yaşamımızdan 8 bin 760 saat, 365 gün, 52 hafta, 12 ay yani kısacası bir yılı geride bırakıyoruz. Ülkemiz ve dünyamızda binlerce kötü, olumsuz ve geri dönüşü olmayan olaylar yaşanıp acılar çekildi. Bir o kadar da olumlu, faydalı ve örnek alınacak güzellikler yaşandı. Aslında en önemlisi yaşananlardan dersler çıkarıp geleceğe daha güzel adımlar atılması gerekir. 2015 sağlık, huzur ve başarılar getirsin. Londra’da bulunduğum 10 gün boyunca rehberliğimi yapan Ankaralı Yalçın Kaplan ve Kıbrıslı arkadaşım Fehmi Hanoğlu, çevre yazarı olmam nedeniyle önce Avrupa'nın büyük şehirleri arasında yüzde 63.5 ile en yeşil kenti seçilen Londra'nın Hyde Park, Regent’s Park, St. James Park, Greenwich parklarından sonra yeni yıl nedeniyle ışıl ışıl süslenen Oxford Street, Big Ben Saat Kulesi, İngiliz Parlamentosu’nun bulunduğu Westminister, Buckingham Palace, Trafalgar Meydanı gibi dünyadan turist akan bölgelerini gezdirdiler. Yeni yıl nedeniyle Londra’da ünlü caddeleri, cafe ve restoranları tıklım tıklım doluydu.
 
İzmirli Ermiş kardeşlerin başarısı
Türklerin adını Londra’da en iyi şekilde temsil eden İzmirli Soner, Caner Ermiş kardeşler, Ankaralı Yalçın Kaplan, Gaziantepli Kazım Akkuş ve Tokatlı Hüseyin Özer’i işyerlerini gezip başarılarından dolayı onlarla gurur duydum. Ankara’dan çıkıp Londra’da bulaşıkçılıktan IBM, Microsoft, General Motors, Unilever, Samsung, Philips, Toyota ve HSBC gibi dev şirketlere yazılım programı işleri yapan İtassociates ve Jackmorton şirketlerinin ortağı oldu. Keza 26 yıl önce gittikleri Londra’da küçük bir fotoğrafçı dükkanından başarılarını TAÇ Evlilik Organizasyon şirketi kurarak zirveye çıkan İzmirli Ermiş kardeşleri İngiltere’nin başkenti Londra’da tanımayan yok gibi. İngiltere’nin devlet televizyonu olan BBC televizyonuna bile belgesel oldular. Türklerin yaşadığı bir milyon nüfuslu Hackney’in Stoke Newington Caddesi’nde Taç Wedding Şirketi ile  30 kişiye iş ve yılda 180 bin Sterlin vergi ödeyen konuma yükseldi.

Bora Paran ve Faruk Zabçı ile hasret giderdik
Türkiye’nin Londra başkonsolosun Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Londra Büyükelçiliği Basın Ataşesi Ahmet Duran’ın da davetli olduğu Flaş Haber İnternet sitesinin tanıtım yemeğinde tanıştığım Efes Restoranı sahibi Gaziantepli Kazım Akkuş da Londra’da övgü ile sayfalar dolusu yazı yazılacak başarılara imza atmış. Atatürk hayranı Efes Restoran’ın duvarlarında dünyanın önemli siyaset, işadamları, sanatçı ve futbolcuların Kazım Akkuş ile fotoğrafları çok gururlandırdı. BBC'nin Londra'da en iyi restoran seçtiği Efes Restoran’ın girişinde Atatürk fotoğraflarını da görünce Kazım Akkuş’u tebrik ettim. 1988 yılında Günaydın Gazetesi Londra Temsilcisi olan ve birlikte çalıştığımız Bora Para’nı, Zaruk Zabcı’nın sayesinde buldum. 70 yaşında hala genç bir delikanlı gibi olan Bora Paran ile 25 yıllık hasretliği bir saatlik görüşmeye sığdırabildik. Aktif gazeteciliği bırakan Bora Paran, Londra, İstanbul ve Bodrum Torba Beldesi arasında yaşamını sürdürüp artık anılarını yazıyormuş.

Hüseyin Özer Kraliyet ailesine Türk mutfağını sevdirdi
İzmirli meslektaşım Doğan Haber Ajansı Londra Temsilcisi Aynur Tattersall’den, İzmir anılarımızı tazelediğimiz Sofra Restoran Oxford Street Caddesi’ndeki en ünlü Türk Restoranı olduğunu öğrendim. Bugüne kadar aralarında çok sayıda kraliyet mensubu, politikacı, sporcu ve sanatçıların bulunduğu sayısız şöhretli ismi ağırlayan ve yemekleri ile Londra'da ünlü Michelin Guide ödülleri alan Sofra Restoran’da Hüseyin Özer ile tanışıp Türklerin adını en iyi şekilde tanıttığı için kutladım. İstanbul’da iki yeni restoran açmaya hazırlanan Hüseyin Özer, “Michelin Guide tarafından tavsiye edilen tek Türk lokantasıyız. Michelin Guide uzmanları da burada yemek yiyor. Bundan büyük ödül olur mu?”diyor. Bravo Hüseyin Özer ve diğer başarılı Türk girişimcilere de…
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv