Zeybek kültür fotoğraflarla anlatılıyor

  • 0
  • 985
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir tarafından hazırlanan “Zeybekler” isimli fotoğraf sergisi,  fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu.
 
Serginin uzun bir hazırlık süreci sonunda oluştuğunu ifade eden Öğr. Gör. Karademir “En başta Yörük Ali Efenin karpostalı ile başlayan sergi süreci daha sonra kitaplardaki resimler, yabancı gezginlerin fotoğrafları ve gravürler ile şekillenerek bu noktaya ulaştı” diye konuştu. 
Zeybek kültürü hakkında da bilgi veren Öğr. Gör. Karademir şunları söyledi; “Bilindiği gibi Zeybekler, Ege’de kendilerine özgü kültürleri ile varlığını sürdürmüş bir kurum olarak karşımıza çıkarlar. Yaşadıkları dönemlerde içinde bulundukları bölgedeki yerel halk tarafından da desteklenen zeybekler, Birinci Dünya Savaşından sonraki Yunan işgali ve Milli Mücadele yıllarındaki bağımsızlık yanlısı eylemleri, cesur, zeki, korkusuz tavırları ile Türk halkının sevgisini kazanarak, Ege’de Yiğitlik ve Mertlik sembolü olmuşlardır.
Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte zeybeklik kurumu sona ermiştir. Bu kurumdan geriye zeybek kültürü, bu kültürü en iyi yansıtan zeybek dansları ve müziği kalmıştır” Sergi 20 Mayıs 2012 tarihine kadar gezilebilecek. İZMİR(Ege Ajans/Nazan Bilgiç-Nedim Tağtekin)-

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Her geçen yıl güçleniyor

Avrupa Film Günleri 8-12 Mayıs arasındaı

Sözlerimizi tutacağız

Kaçak moloza pişman eden ceza

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi

Başkan Duman'dan Güçlü Kadro

Arşiv