1.Chief Student Yemek Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

  • 0
  • 1.173
Yazı Boyutu:

OLIVTECH – 2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, İZFAŞ, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Üniversitesi ve İzmir Aşçılar Derneği işbirliği ile organize edilen 1.Chief Student Yemek Yarışması 20 Nisan 2012 Cuma günü İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 No’lu Hol’de organize edildi.
Ege Mutfağından Seçmeler Yemek Yarışması, İzmir Merkez ve ilçelerdeki meslek liseleri ve üniversitelerin yiyecek-içecek bölümleri ve konuyla ilgili tüm bölüm öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
3 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya, 67 yarışmacı katıldı. Her yarışmacıya verilen 40 dakikalık sürede hazırlanan zeytinyağlılar, tatlılar ve etli yemekler jurinin beğenisine sunuldu.
Juri tarafından değerlendirilen yemeklerde; zeytinyağlılarda Mehmet Kule “Yaprağında Gül Kerevizi” yemeği ile, tatlılarda Ali Çelik “Kabaklı Çıtır Kadayıf Sarması”, etli yemeklerde ise Cemile Aslanboğa “birinci oldu. Yarışmada dereceye girenler madalya ile ödüllendirildi.
Juride yer alan isimler şöyle: Murat Akışlı, Murat Türbil, Ünal Sermet, Rıdvan Sütçü, D.Yaşar Kurt, Turgay Bucak, Güren Kork, Coşkun Mısırlıoğlu, Yaşar Özel, Ergun Barlık, Levent Alpat, Hayrettin Meydan, Hüseyin Gelmez, Şemsettin Ünal, , İbrahim Önen, Musa Üzüm, Ümit Uçar, Serkan Ateş ve Zeki Karatay.
 
1.Chief Student Yemek Yarışması’nda Dereceye Girenlerin İsimleri Şöyle:
 
Zeytinyağlı
Mehmet Kale // Yağrağında Gül Kereviz
Merve Alaca // Enginar Kalbinde Etli Sarmaşık
Şahin Teber // Ege Yeşillikleri Zeytinyağlısı
 
Günay Güneş // Ege’nin Lezzet Bahçesi
Mert Yılmaz // Juri Özel Ödülü
 
Tatlılar
Ali Çelik // Kabaklı Çıtır Kadayıf Sarması
Alara Demirel // Ege Esintisi
Raşit Bakan // Girit Baklavası
Gökhan Yıldız // Kadayıf Yatağında
 
Etliler
Cemile Salanboğa
Nazlı Işık
Buse Özsoy
Seval Altınbaş

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv