1.Uluslararası Kanıta Dayalı Aquaterapi Kongresi İzmir Balçova Termal tesislerinde gerçekleştirilecek

  • 0
  • 961
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu ve International Aquatic Therapy Faculty ortaklığı ile dünyada konusunun ilki olan “1st European Conference on Evidence Based Aquatic Therapy” kongresi 21-23 Mart 2013 tarihleri arasında Claros Tour organizasyonu ile İzmir Balçova Termal tesislerinde gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, geçmişi insanlık tarihi kadar eski olan suyun iyileştirme amacı ile kullanılmasının günümüzde de yaygın olarak tercih edilen bir sağlık uygulaması olduğunu söyleyerek su ve kongre ile ilgili bilgi verdi:  
"Suyun fiziksel özellikleri kullanılarak uygulanan aquaterapi (su içi aktif tedavi) başta nörolojik, ortopedik ve romotolojik olmak üzere birçok rahatsızlığa erken ve uzun dönemde mucizevi kazanımlar sağlamaktadır. Nicelik ve nitelik açısından çok zengin termomineral kaynaklara sahip olan Anadolu toprakları Agamenmnon, Kestanbolu, Hierapolis ve Eskülap gibi tarihin en önemli kaplıca merkezlerine ev sahipliği yapmıştır. Geçmişi bin yılı bulan kaplıca, ılıca ve içmece geleneği ve kültürü günümüzde de geçerliliğini sürdürmektedir. Ancak geleneksel kaplıca kullanımı daldırma banyolarından öteye gidememiş ve su içerisinde yapılan aktif tedavi maalesef hak ettiği noktaya gelememiştir. Gelişmiş ülkelerde su içi tedavisi bu konuda özelleşmiş fizyoterapistler eşliğinde suyun fludomekanik özelliklerini kullanarak uygulanırken bu yöntemin Türkiye’de tanınması ve yaygınlaşması ülkemizin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının etkin kullanımının yanı sıra bu tedavi yönteminden fayda sağlayacak birçok hasta için de umut verici bir gelişmedir.
 
Dünyanın birçok gelişmiş ülkesi başta olmak üzere (Amerika, Hollanda, Almanya, Belçika,… gibi) dört bir yanından 200’e yakın katılımcı ve konuşmacı katılacaktır. Kongrenin amacı su içerisindeki aktif tedavi uygulamalarına ait bilgi birikimini bir araya getirerek uzmanların dallarındaki yeni gelişmeleri yakından izlemelerini ve sık karşılaştıkları sorunlara çözüm yolları bulmalarına yardımcı olacaktır. Kongre öncesi düzenlenen kurslar bu konunun dünyaca önemli insanlarını Türk sağlıkçıları ile buluşturarak tedavi hizmetlerinin uluslararası kaliteye yükseltecek bilgilerle donanmalarını sağlamaktır. 1.Uluslararası Kanıta Dayalı Aquaterapi Kongresinin ilk gününde planlanan “Türk Sağlık Turizminin Geleceği: Su İçi Tedavi” başlıklı panelimiz bu konuda çalışan birçok disiplin ve profesyoneli bir araya getirerek konuya sağlık ve turizm profesyonellerinin ortak bakış açısını yakalamayı hedeflemektedir.
 
Dünya spa turizminin pazar payının yaklaşık 2 trilyon dolar olduğu günümüzde su içi aktif tedavinin gelişimi termal kaynaklar yönünden dünyanın 7. sırasında bulunan ülkemizin bu pazardan daha büyük pay almasına olanak sağlayacaktır. 1.Uluslararası Kanıta Dayalı Aquaterapi Kongresi bilimsel ve sosyal içeriği İzmir ve bölgesi yeraltı ve yerüstü doğal ve tarihi zenginliğimizi, yatırım potansiyelimizi ve özellikle sağlık hizmetleri alanında yetişmiş bilim insanlarımızın kalitesini açığa çıkarmak hedefiyle planlanmıştır.  Böylece Ege Bölgesi, turistik ve termal işletmelerinin sayısı ve kalite göz önüne alındığında spa ve su içi tedavisinde en önde gelen destinasyonlardan biri olacak.
Kongre şimdiden konusunun uzmanları tarafından su içi aktif tedavi alanında bir kilometre taşı olarak kabul edilmektedir. Su içi aktif tedavi konusunda dünyada ilk olarak düzenlenen kongre, bilimsel kapsamıyla uluslararası arenada büyük yankı uyandırmış ve yüksek katılım sağlamıştır. Kongre öncesi yapılacak kurslarda yerli ve yabancı fizyoterapistelerin eğitimi, bilgi ve beceri aktarımları sağlanacak."

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv