30’NCU TORUNLAR ATLETİZM YARIŞMASI BU GÜN BAŞLIYOR

  • 0
  • 957
30’NCU TORUNLAR ATLETİZM YARIŞMASI BU GÜN BAŞLIYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Avukat Barış Kaşka, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen "30’ncu Torunlar Atletizm Şenliği Yarışması”nın bu yıl 20-21 nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi.

TÜRKİYE’DE DE DÜNYADA DA İZMİR’İ TEMSİL ETTİLER
Küçük Kulüp Alyans Restoran’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaşka, 1985 Yılında Karşıyaka Rotary Kulüp üyelerinin gençleri ve çocukları spor yapmaya özendirmek amacı ile bir proje olarak başlattığı daha sonra gördüğü büyük ilgi ile gelenekselleşen bu yarışmadan oldukça başarılı sporcular yetiştiğini söyledi. Kaşka, ”Çok sayıda ödül kazanan bu sporcularımızın büyük çoğunluğu sadece Türkiye’de değil, dünyanın bir çok ülkesinde katıldıkları yarışmalarda da ödül kazanarak bizi temsil ettiler. Bu yıl düzenlenecek olan 30’ncu yarışmamıza İzmir ve çevresindeki okullardan 6-14 yaş arası çocuklar katılacak. Bu sayı bu yıl 2500’lerde. Yarışma bu yıl 20-21 Nisan 2015 tarihinde elemeler,13 Mayıs 2015 tarihinde Final yarışları ile gerçekleşecek” dedi.

GELECEK İYİ YETİŞMİŞ AYDIN GENÇLERDE
Daha öncede yarışmaya katılmış ve katılacak olan yarışmacıların da yer aldığı basın toplantısında konuşan Yarışma komite başkanı Suphiye Evrenesoğlu ise 30 yıldır yapılan projenin başından beri içinde olduğunu söyledi. Amacın gençleri spora teşvik etmek olduğunu ve bu konuda bir de ödülleri bulunduğunu dile getiren Evrenesoğlu, “İki çocuğum spor yaptı, diğeri ilgilenmedi. Sporla ilgilenen iki çocuğunun ergenlik çağını çok daha az problemli ve kolay geçirmesi üzerine gençleri spora teşvik etmeye daha fazla gönül verdim. Yarışmanın iki günü eleme bir günü ise final olacak. Toplam üç gün çocuklar statta hem yarışacak, hem eğlenecek, hem de  sosyalleşecek ve belli kurallar çerçevesinde yarışmayı öğrenecekler. Geleceğin iyi yetişmiş, aydın gençlerde olduğuna ve bunun da yolunun spordan geçtiğine inanıyoruz” diye konuştu.

83 YAŞ 131 MADALYA
1946’dan bu yana atletizm yapan, 5 kıtada Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında 131 madalya kazanan 83 yaşındaki Emekli Beden Eğitim öğretmeni Hikmet Kandeğdi ise sporla ilgili olarak İngiltere ve Almanya’dan örnekler verdi: “İngilizler; ‘biz sporu hayata asker olarak değil, teğmen olarak başlamak için yaparız’ derler. Atletizm diğer sporların ana dalıdır. Em medeni memleketlere bakarsanız sporda en ileri iyi oldukları görülür.  Eğitimin öncelikli, en önemli şartı spordur. İngilizler okulu yapmadan önce spor salonunu, almanlar yüzme havuzunu yapar.
Almanya’da her çocuk okuluna başlamadan bir sene önce yüzme havuzuna gider. Okulun yolunu da, arkadaşlarını da, kaideleri de öğrenir. Ertesi yıl okula giderken bisikletine atlar gider. Yanlarında annesi babası olmaz. Gider, sırasına oturur dersini yapar. Biz de ise anne baba, çocuğu elinden tutup götürür. Ebeveyler okuldan günlerce uzaklaşamaz. Çünkü çocuğun tek güvencesi anne ve babasıdır”
 
HEDEFİ BİRİNCİLİK
Geçen yıl katıldığı yarışmada üçüncü olan yarışmanın en küçük sporcusu 11 yaşındaki Ekin Koleji öğrencisi Kutay Elçi ise, geçen yıl üçüncü olduğu yarışmanın kendisine çok şey kazandırdığını söyledi. Geçen yıl tekniğini bilmediği yarışmada birinci olan yarışmacının elini sıkarak  tebrik ettiğini ve bunun da sosyalleşmenin, centilmenliği öğrenmenin getirisi olduğunu ifade etti. Kutay’ın bu yılki yarışmadaki hedefi birincilik.

Basın toplantısında yer alan sporcular; Dilek Kamliya Kaya, Özge Akın, Azra Kaya, Burçin Neziroğlu ile Atletizm Federasyonu il temsilcisi Hikmet önce’de spor ve yarışma ile ilgili görüşlerini dile getirdi.
Dereceye girecek olan 8 yarışmacı ve öğretmenlerine tablet bilgisayar ile çeşitli hediyeler, diğer katılımcılara ise Pehlivanoğlu tarafından kırtasiye malzemeleri, yiyecek, içecek, şapka, tshirt ve benzeri ürünlerin bulunduğu çantalar armağan edilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv