6 İlin Sağlık Personeli İzmir'de Eğitimde

  • 0
  • 849
6 İlin Sağlık Personeli İzmir'de Eğitimde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

SağlıkBakanlığı savaş, kaza veya doğal afetler sonucunda Kimyasal, Biyolojik,Radyolojik veya Nükleer(KBRN) bir etkilenmeye maruz kalan vatandaşlarahastanelerdeki yaklaşım için İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Muğla ve Denizli'denoluşan 6 ilin, referans gösterdikleri hastanelerinin acil servis personellerinieğitime aldı.

ÖzelKBRN Arındırma Ünitesinde Uygulama Yapıldı
TürkiyeKamu Hastaneleri Kurumu KBRN Koordinatörü Dr.Hüseyin Murat MAHMUTOĞLUtarafından verilen eğitime koordinatör birlik olarak İzmir Kuzey KamuHastaneleri Birliği ev sahipliği yaptı. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları veCerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan eğitimde Kimyasal,Biyolojik, Radyolojik, Nükleer tehlikelerin ortama yayılması ile etkilenenvatandaşların hastaneye geldikleri andan itibaren hastane yönetiminin almasıgereken tedbirler, sağlık çalışanlarının korunma yolları ve hastaların butehlikelerden nasıl arındırılacağı anlatıldı. Eğitimin uygulama bölümühastanenin hazırladığı ve ülkemizdeki sayılı ünitelerinden biri olan özel KBRNarındırma ünitesinde yapıldı. Uygulamada sağlık çalışanlarının giyeceğikıyafetler, kullanılacak ekipmanlar ve teknik detayları da personellereanlatıldı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği GenelSekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm.Dr. Mustafa Kırlangıç, hastaneidarecileri ve 40 sağlık çalışanının katıldığı eğitim, katılım belgelerininverilmesiyle son buldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv