AKP nerede Vali Toprak orada

  • 0
  • 1.012
AKP nerede Vali Toprak orada
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın devletin valisi olduğunu unuttuğunu, artık AKP’nin memuru gibi davranmaktan çekinmediğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın devletin valisi gibi davranarak herkesi  kucaklamak yerine, yalnızca toplumun bir kesiminin valisi gibi davrandığını söyledi.

Göreve başladığından bu yana, İzmir ile ilgili olarak yaşanan her olaya AKP’nin gözüyle bakan İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın, tarafsız bir devlet görevlisi olmadığını her davranışında, her tavrında, her tepkisinde ve her açıklamasında belli ettiğini belirten Moroğlu şöyle dedi:
“Bakıyoruz AKP’nin milletvekilleri İzmir’in ilçelerinde dolaşıyor. Kamu kurumlarının il müdürleri de milletvekilleriyle beraber. İl müdürleri AKP’nin değil devletin il müdürleridir. Eğer milletvekilleriyle dolaşmak bir alışkanlık ve görev aşkından kaynaklanıyorsa il müdürleri CHP’nin ve MHP’nin milletvekilleriyle neden dolaşmıyorlar diye sormak gerekir. İzmir Valisi devletin valisi olsa il müdürlerinin yasalara ve etiğe aykırı davranışlarını engeller. Ama bakıyoruz ki devletin valisi Toprak il müdürlerinden daha heyecanlı ve hevesli. Devletin bakanları çeşitli programlar için İzmir’e geldiklerinde bir valinin bakanlara ya da belediye başkanlarına eşlik etmesi görevi gereğidir. Ama AKP milletvekilleri ile birlikte ilçeleri, ilçelerin AKP teşkilatlarını ziyaret etmek, AKP’nin törenlerine katılmak devletin valisinin görevi değil, olsa olsa AKP için çalışan bir valinin görevidir.”

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı devletin valisi olmaya davet eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “İzmir’den yalnızca devleti temsil eden, tarafsız birçok vali gelip geçti. Hepsi İzmir halkın saygı duyduğu kişileri oldular, her zaman gönüllerde yaşadılar, yaşıyorlar. Ama sayın Valimiz Mustafa Toprak bu gidişle yalnızca AKP’nin gönlünde yaşayacak, çünkü hiçbir zaman İzmir halkının valisi olmayı beceremedi, zaten bunu istediğini de hiç sanmıyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv