Altın Çan’ın Sahibi Güzel İnek : ‘SULTAN ’

  • 0
  • 982
Altın Çan’ın Sahibi Güzel İnek : ‘SULTAN ’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

12 Şubat Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açan ve 15 Şubat Pazar günü saat 17:00’a kadar sürecek olan AGROEXPO EURASIA 2015 10. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile ANIMALEXPO 2015 6. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı’na yoğun ilgi devam ediyor…

12 Şubat Perşembe günü Saat 11:00’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili  Selami Turan, IFAJ ( Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu )Başkanı  Markus Rediger, CHP Milletvekili Aleattin Yüksel, Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Mustafa Bılıkçı , Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Özden , Türkiye Koyun Keçi Yetişticileri Birlik Başkanı Özer Türer, ARISUD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kırkpınar ,Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve çok sayıda protokol üyelerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.
 
Miss İnek 2015 “SULTAN”
Türkiye’nin en seçkin hayvan çiftliklerinden seçilen, ari ve onay belgeli büyükbaş hayvanların arasında yapılan yarışmada, veteriner hekimlerden oluşan heyetin oylaması sonucu “ Sultan” isimli inek 2015 Altın Çan inek güzellik yarışmasının galibi , İsviçre’de özel olarak dizayn edilen Altın Çan’ın ve 11.000 TL lik ödülün  de sahibi oldu. 

 
Türkiye’nin ilk Canlı Hayvan Açık Arttırması

Altın Çan yarışmasına katılan ari ve onay belgeli büyükbaş hayvanlar , Altın Çan yarışmasından sonra  açık arttırma ile satışa sunuldu. 1. Sultan  12.000tl karşılığı alıcı buldu.


İlk  Günde 45000 Rekor Ziyaretçi
Fuarın ilk gününde ziyaretçi akınına uğrayan İzmir Tarım Fuarı, Orion Fuarcılık tarafından yapılan Ziyaretçi Organizasyonları ile birlikte ilk günde 45000 kişilik rekor ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.
 
Katılımcıların son derece memnun kaldığı fuara 13 -15 Şubat tarihlerinde gelecek ziyaretçilerle birlikte, 200.000’in üzerinde ziyaretçinin geleceği öngörülüyor.

 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv