AYM’e bu baskılar kimden geliyor?

  • 0
  • 608
AYM’e bu baskılar kimden geliyor?
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çıray, Anayasa Mahkemesi’nin seçim barajı için kritik bir kararın arifesinde olduğunu da belirterek bu baskıların kimler tarafından yapıldığının açıklanmasını istedi ve sordu:

“AYM’e bu baskılar kimden geliyor?”
(CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray’ın Basın Bürosu 3 Ocak 2015 /ANKARA) CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın “Üzerimizdeki baskı nedeniyle mahkeme gündemini duyurmuyoruz” sözlerini TBMM gündemine taşıdı.  Yakın bir zamanda seçim barajı için karar verecek olan Anayasa Mahkemesi’ne bu baskıların kimler tarafından yapıldığını soran Aytun Çıray,  “Alınacak kararlarla ilgili baskılardan bıkan yüksek mahkemenin, gündemini duyurmama kararı alacak seviyeye gelmesi ülkemiz ve Türk yargı sistemi adına yüz kızartıcı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

KRİTİK ZAMANDA ÇARPICI AÇIKLAMA
Çıray, Anayasa Mahkemesi’nin seçim barajı için kritik bir kararın arifesinde olduğunu da belirterek bu baskıların kimler tarafından yapıldığının açıklanmasını istedi. Diğer mahkemelerdeki durumu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soran Aytun Çıray, “Anayasa Mahkemesi’nin başındaki ismin bu açıklamaları yapması, yargı sisteminin tümden baskı altında olduğu şüphesini arttırıyor” dedi.

YARGI SORGULANIR DÜZEYDE
Dr. Aytun Çıray, son zamanlarda aldığı kararlarla AKP hükümetinin eleştiri oklarını üzerine çeken Anayasa Mahkemesi’nin en tepe isminden gelen bu çarpıcı açıklamanın, Türk yargı sisteminin tarafsızlık ve bağımsızlığını iyice sorgulanır düzeye getirdiğini belirterek şu soruları yöneltti:

AYM BÖYLEYSE DİĞERLERİ NASIL?

“Anayasa Mahkemesi’ne yönelik bu baskıların kimler tarafından yapıldığına dair tarafınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır? Yargının en üst noktası Anayasa Mahkemesi’nin başkanı bile üzerlerindeki baskıdan şikayetçi olurken, diğer mahkemelerde durum nedir? Mahkemelerle ilgili olarak tarafınıza iletilmiş bir ‘baskı’ şikayeti var mıdır?
 
BASKILARA ÖNLEM ALINACAK MI?
Yargı mensuplarına yönelik baskıların yaşanmaması için Bakanlığınız tarafından bir önlem alınması düşünülmekte midir? Türk yargı sisteminin tarafsızlık ve bağımsızlığını yitirdiği iddialarıyla ilgili olarak bir çalışma başlatılmış mıdır?”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv