BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANMALI

  • 0
  • 995
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANMALI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Yolcu Bilginç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Son 12 yılda basın ve düşünce özgürlüklerinin büyük yara aldığını belirten Bilginç, “AKP İktidarı, Türkiye’de eleştirel aklın ve düşüncenin özgürleşmesini istemiyor’ dedi.

 “Medya Çalışanları Büyük Baskı Altında”
Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı ve Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Yolcu Bilginç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir açıklama yaparak, AKP iktidarı döneminde medya çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Bilginç, 12 yıllık AKP iktidarı döneminde özgür basının susturulduğunu, gazetecilerin işlerinden olduğunu, düşüncelerinden dolayı cezaevlerine atıldığını ve saldırılara maruz bırakıldığını belirterek, basını susturulan ülkelerin, sefalete, yoksulluğa, savaşa ve karanlığa maruz kalmış toplumlardan farksız olmadığını dile getirdi.  Bilginç, "Dünya genelinde ve gelişmiş ülkelerde gazetecilerin özgürlükleri toplumun olmazsa olmazlarının başında gelir. Ancak ülkemizde ise gelinen süreçte özgür basın susturulmuş, gazeteciler işlerinden edilmiş, düşüncelerinden dolayı cezaevlerine atılmış ve de saldırılara maruz bırakılmıştır’ dedi.

Bilginç, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Gelinen süreçte özgürlüklerin yok sayıldığı gibi, basın emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarının ellerinden alınmış, medya sektöründeki işten atmalar, işsizlik ve düşük ücretle çalıştırma rekor düzeye çıkmıştır.  Tüm bunların yanı sıra mevcut iktidar, kendisi gibi düşünmeyen medya kurumlarını da baskı altına almıştır. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki,  her daim Ulu Önder Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in izinde olan Tahtacıların sesi, iradesi olan derneğimiz ülkedeki tüm sorunların çözülmesinden yana olduğu gibi basınımızın ve basın emekçilerimizin içerisinde bulunduğu sorunlarında çözülmesinden yana ve de basın emekçilerinin tarafındadır. Bu anlamlı günde diyoruz ki, zaman artık baskıların tarihin karanlıklarına gömülme zamanıdır. Zaman gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması zamanıdır. Ve zaman gazetecilerin, zindanda tutulduğu, işsiz kaldığı, iktidar baskısı gördüğü dönemi tarihin çöplüğüne gömme zamanıdır. Biz Tahtacılar olarak  bu konuda samimiyiz. Hukukun, eğitimin, sağlığın, bilimin olduğu gibi basınımızın da karanlıklardan kurtulup aydınlığa çıkması için demokrasi mücadelesinde hep taraf olacağız. Bu düşüncelerle, basın emekçisi gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren gazetecilerimizi saygıyla anıyor, gerçekten özgür basın  umuduyla tüm basın çalışanlarımıza başarılar diliyorum”

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv