Biri Laboratuvar mı dedi?

İzmir ve çevresine yüksek teknoloji ile kaliteli hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla 2018 yılında kurulan Erbayraktar Özel Tıp Laboratuvarları çok sayıda konuda ilk ve tek olma özelliğiyle dikkat çekiyor…

  • 0
  • 2.130
Biri Laboratuvar mı dedi?
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir ve çevresine yüksek teknoloji ile kaliteli hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla 2018 yılında kurulan Erbayraktar Özel Tıp Laboratuvarları çok sayıda konuda ilk ve tek olma özelliğiyle dikkat çekiyor…

Üstün teknolojik altyapısı, katıldığı uluslararası Kalite Kontrol Programları, Türkiye’de bir çok ilki gerçekleştiren tebrübesi ve geniş uzman kadronun yer aldığı Erbayraktar Özel Tıp Laboratuvarları’nın kurucusu ise tam anlamıyla işinin erbabı bir isim; Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zübeyde Erbayraktar…
Nöroimmünoloji testlerinin İzmir’de yapılmadığını farketmeleri üzerine sıkı bir çalışmayla bu testlerin İzmir’de yapılabilir hale getirilmesini sağladıklarını söyleyen Erbayraktar, “Nöroimmünoloji testlerinin yapılması için İmmunfloresan Antikor (IFA) tekniği dediğimiz tekniğin iyi bilinmesi gerekiyor ve bu konuda aldığımız eğıitimlerin bu laboratuvarın kurulmasında çok faydalı olduğunu hissettik. Çalıştığımız testler İzmir ve çevresindeki nöroloji uzmanı hocalarımızın istediği test kapsamları içerisinde olması bizi son derece memnun etti ve bu konudaki açığı gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biyokimya ve Mikrobiyoloji bölümlerinden oluşan ‘Merkez Laboratuvarı’mız son derece donanımlı bir ekibe sahip. Laboratuvarımızı kurarken İzmir’de kaliteli testlerin, kaliteli hizmetin verileceği, hasta memnuniyetinin yanı sıra klinisyen memnuniyetinin ön planda tutulduğu üst düzey bir kaliteyi hedefledik ve başardık” dedi.  

Laboratuvarda, etik ve deontolojik  (bir mesleği uygularken uyulması gereken ahlaki değer ve etik kuralları inceleyen bilim dalı) kurallara uygun bir çalışma anlayışının mevcut olduğuna dikkat çeken Zübeyde Erbayraktar, bilgilendirmesini şöyle sürdürdü: “COVID-19 ile igili yapılan PCR ve Antikor testleri yüksek duyarlılıkta gerçekleştirilmektedir. Pandemi sürecinde, yetkilendirilmiş laboratuar olarak gerçekleştirdiğimiz bu testler sayesinde birçok hastamız erken tedavi şansı yakalayıp iyileşmiştir. Nöroimmünoloji Laboratuvarlarımız, nörolojik hastalıkların tanısında kullanılan spesifik testlerin çalışıldığı yüksek teknolojiye sahip olup İzmir'deki mevcut eksikliği tamamlamıştır. 
Kan alma biriminde, gerek yetişkin gerekse çocuk hastaların tedirginlik, korku duymadan kan verebilmeleri sağlanmış, idrar ve diğer örnekler için de hijyenin ön planda olduğu bölümlere yer verilmiştir" dedi.
Yapılamayan bir çok tahlilin başarıyla gerçekleştirildiği Erbayraktar Tıp Laboratuvarları’nın bir başka üstün özelliği ise, kan örneklerinin alındıktan sonra, iş akış algoritmasına göre, santrifüj edilip kalite politikaları gereğine uygun olarak cihazlarda uygun standartlarda çalışılması tamamlanınca, aynı örneklerin tekrar tekrar çalışılmasının gerekebileceği, istenebileceği düşünülerek kurulmuş olan -80 derecelik derin dondurucu cihazında 6 ay süreyle muhafaza ediliyor olmasıdır. 
Laboratuvarlarda Ulusal ve uluslararası kalite kontrol programları doğrultusunda sadece Erbayraktar Özel Tıp Laboratuvarları’nda yapılabilen Psikonöroimmunoloji (PNI) (genel anlamda bağışıklık sistemi, sinir sistemi, sindirim sistemi ve hormon sistemi ile insan psikolojisi arasındaki bağlantıları inceleyen bir bilim dalı) testleri,  Preanalitik (analiz öncesi aşama olup hastaya uygun testin istenmesi, örneğin alınması, transportu ve analiz için hazırlanması), Analitik ve Postanalitik (çalışılan test sonuçlarının birim teknisyeni tarafından kontrol edilerek uzman onayına gönderilmesi) süreçlerinin kalite hedefinde sürekli iyileştirme çalışmaları ile birlikte yürütülmektedir.
Bu testler arasında Paraneoplazi Sendrom Paneli (Birçok kanser hastasında, tümörün varlığı ile ilişkili uzak etkilerin oluşturduğu belirtilerin tanısında kullanılır), Oligoklonal Band (Multipl Skleroz tanısında), Anti MOG Ig G/ MOG (Multipl skleroz hastalığının takibinde kullanılır), Asetil Kolin Reseptörü (Myasteni hastalığının tanısında kullanılır), Nöromyelitis Optika (NMO) IgG, Otoimmün Ensefalit Paneli ve Gangliozid Paneli ile Alzheimer hastalığında kullanılan tanı testleri çalışılmaktadır.
Klinik biyokimya laboratuvarında ise klinik biyokimya otoanalizörü, hormon analizörü, idrar ve hemogram cihazlarımız bulunmaktadır. Ayrıca, Protein Elektroforezi, Lipid Elektroforezi, İmmünfiksasyon Elektroforezi ve Hemoglobin Elektroforezi yöntemleriyle de analizler gerçekleştirilmektedir. Tiroid hormonlarından, Fertilite ve Menapoz hormonlarına, Prostat Spesifik Antijeni (PSA) ve Karsinoembriyojenik Antijen (CEA) gibi diğer tümör belirteçleri olmak üzere geniş bir test panelimiz mevcut. Laboratuvarımızdaki hemogram cihazımız, Hematoloji hocalarımızın istediği 27 parametrelik geniş bir panel çalışılmaktadır.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Arşiv