Büyükelçi Kukla izlemek için İzmir’e geldi

  • 0
  • 641
Büyükelçi Kukla izlemek için İzmir’e geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Avustralyalı duayen gölge oyunu sanatçısı Richard Bradshaw’un performansını izlemek için İzmir’e geldi.
Büyükelçi, Bradshaw’un pek çok küçük objeden oluşan gölgelerle hazırladığı ve, eğlence, sürprizlerle dolu hikâyeler, şarkılar ve görsel şakalarla, siyah beyaz ekranda yarattığı renkli dünyayı çeşitli okullardan gelen minik öğrencilerle birlikte Güzelyalı Kültür Merkezi’nde izledi, birlikte kahkaha attı.
 
Fransa’da sergilenmiş bir gölge oyunu olan Kırık Köprü’den yapılan uyarlama ile başlayan performans daha sonra içinde bir devekuşu, bir fare ve bir su aygırı bulunan küçük bir sirkle devam eden gösteri büyük ilgi gördü. Dünya çapında tanınan,  gittiği ülkelerin dilini gösterilerinde kullanan usta bir kukla sanatçısı Richard Bradshaw, İzmir’deki gösterisinde de Türkçe’yi kullandı. 25’ten fazla ülkede performans sergileyen ve 1986 yılında sanata yaptığı katkılardan dolayı Avustralya Seref Madalyası ile onurlandırılan Bradshaw, Hacivat ile Karagöz’ün ülkesinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

 
 
 
 
 
 

Gösteriyi izlemek için İzmir'e gelen Avustralya'nın Ankara Büyükelcisi James Larsen, duayen sanatçıyı İzmir’de, İzmirli küçük öğrencilerle izlemekten, İzmir’de bulunmaktan büyük keyif aldığını söyledi. Gerçekleştirdiği muhteşem sanat şöleninden dolayı Festival direktörü Selçuk Dinçer’i kutlayarak İzmir Kukla Günleri'ne geçen sene başlayan ve bu yıl da süren desteklerinin sonra da süreceğini ifade etti.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv