Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı Dikili'de kararlılıkla kutlandı

  • 0
  • 601
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı Dikili'de kararlılıkla kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü, Dikili'de şehitlere saygı temasıyla, kararlılık ve Cumhuriyet bağlılık duygularıyla kutlanarak, şehitlerimiz saygı ve minnet duygularıyla anıldı. 
Törenler ilk olarak, Dikili Atatürk Meydanı'nda  Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Protokol Tam Kadro Törenlerdeydi

Dikili Atatürk Meydanı'nda saat 10.00'da başlayan törende, Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Eray Çakır,  Dikili Cumhuriyet Başsavcısı Aşiyan Alkan, İlçe Emniyet Müdürü Aşkın Çoksever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Aktürk, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdür ve çalışanları, asker, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Duygusal Anlar
Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmayla alandaki bölümü sona erdi. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle ikinci tören Dikili Belediyesi Kültür Evi'nde gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından müzik dinletisi eşliğinde Çanakkale Savaşı Oratoryosu ve Zeybek Oyunu gerçekleştirildi. Duygusal anların yaşandığı etkinliklerin sonunda, günün anısına gerçekleştirilen  "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri" konulu yarışmada resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

"Çanakkale Zaferi Özgürlüğümüzün, Bağımsızlığımızın Güneşidir"
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Çanakkale zaferi özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın güneşidir. Cumhuriyete giden yol, hürriyet ateşidir. Edirnelisinden Karslısına nice nice koç yiğitlerimizin el ele, omuz omuza diriliş mücadelesini başlattığı ve zafere ulaştırdığı yerdir. 1915'den günümüze yansıyan sevgidir, umuttur, aşkın ve destanın adıdır. Şanlı tarihimizin en güzel, en önemli zaferidir. Yokluğa rağmen inançla yazılan kahramanlığın en güzel örneğidir. Bizlere bu güzel ülkemizi, Cumhuriyetimizi, özgürlüğü ve bağımsızlığı miras bırakan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Şanlı Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü kutlu olsun" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv