DEÜ Tıp’ta 277 yeni öğrenci beyaz önlük giydi

  • 0
  • 1.246
DEÜ Tıp’ta 277 yeni öğrenci beyaz önlük giydi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2015-2016 Eğitim Dönemi, Tıp Fakültesi Derslikler Grubu Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı.
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün başta olmak üzere, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Dokuz Eylül Üniversitesi üst yönetimi, Tıp Fakültesi ve Hastane yönetimleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve velileri katıldı. 277 yeni öğrencinin beyaz önlük giydiği törende fakülteyi ilk üç derece ile kazanan Senem Ergin, Ender Ege Özden, Mehmet Sinan Sayın’a beyaz önlüklerini Dekan Canda giydirdi, genç hekim adaylarına birer Anatomi Atlas’ı hediye etti. 2014-2015 Eğitim Dönemini (Dönem, 1,2,3,4 ve 5’i) birincilikle tamamlayan Göksel Çil, Gülfem Nur Akın, Harika Duygu Bilici, Uğur Altınok, Mücahit Yalçın, Erkan Deniz’e de Burs Konisyonu’nca verilecek olan Başarı Bursu’nu yine Dekan Prof. Dr. Tülay Canda verdi. Tıp Fakülteli olma heyecanı yaşayan öğrenciler, Dekan Yardımcısı Prof. Dr.Pınar Tuncel’in önderliğinde “Tıbbiyeli Andı”nı okudu. 

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün konuşmasında; “Sevgili gençler 6 yıllık eğitim dönemine başlıyorsunuz, 40 yıllık hekimim inanın zaman su gibi akıp geçecek. Çok değerli meslek seçtiniz, hiçbir zaman pişman olmayacağınıza inanıyorum. Anne ve babaları canı gönülden tebrik ediyorum. Sizlerin emekleri çok büyük. Dokuz Eylül Üniversitesi büyük bir aile. 70 bini aşan öğrencisi var. Öğrenci sayısı olarak İzmir’in en büyük üniversitesiyiz. 14 fakültesi, 10 enstitüsü, 10 yüksekokulu ve konservatuvarı, 52 araştırma ve uygulama merkezi, çok değerli hastanesi ve Dünyanın sayılı merkezlerinden olacak yeni açtığımız İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü, 8 bin civarında idari ve akademik personelimiz var. Üniversitede eğitim ve araştırma yapılır. Önümüzdeki süreç araştırmaya ağırlık vermek olacak. Çünkü inovasyon, teknopark ve üretilen bilgilerin teknolojiye transferi çağımızın altın değerleri olmak zorunda. Unutmayın, hekimlik usta-çırak işidir. Hasta taşımaktan kaçmayınız, hocalarınızı takip ediniz. Türkiye’nin ilk Sağlık Teknoparkı’nın bulunduğu bir üniversitede eğitim göreceksiniz bunun da nimetlerinden yararlanın.”

 1 Öğretim Üyesi’ne düşen öğrenci sayısı 4
DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, 1 Mart 1978’de kurulan fakültenin bugüne kadar 5213 tıp doktoru mezun ettiğini, yeni kayıt yaptıran 277 öğrenci ile birlikte tüm sınıflarda toplam 1752 öğrencinin eğitim alacağını belirtti. Profesör Canda, 508 kişilik eğitimci kadrosu ile nitelikli ve çağdaş eğitim verdiklerini vurgulayarak şu bilgileri verdi: “12 idealist hocamızın önderliğinde kurulan fakültemiz; kurulduğu günden bu güne eğitimde yenilikçi, daima çağdaş teknolojiye önem veren ve daha iyiyi uygulamaya çalışan bir eğitim kurumudur. Evrensel insan haklarına, demokrasiye ve toplum sorunlarına duyarlıdır. Fakültemizde 1 öğretim üyesine düşen öğrenci sayısı 4’tür. Öğretim üyelerimizin tıp fakültesi öğrenci eğitimi dışında birçok görevleri var. Bu görevler hem hizmet, hem kendilerini geliştirme, hem de fakültemizi ve ülkemizi temsil etme görevleri. Fakültemize ayrılan öğrenci kontenjanları son 6 yılda 2 kez beklenilenin üzerinde arttırılmıştır. Eğitim olanakları, derslikler, laboratuvarlar, öğrenci yemekhanesi, okuma salonu, kütüphane, sosyal ortamlar yetersiz kalmıştır. Önemle belirtmek isterim ki, sizlerin daha iyi eğitim almanız ve eğitim ortamınızın gelişmesi için Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Füzün, fakültemize hem bütçe, hem de kadro açısından daima ve içtenlikle destek olmuştur, çok teşekkür ediyorum. Her yıl artan öğrenci sayısı dikkate alınarak, öğretim üyelerimiz ve ilgili kurullar ile eğitimin kalitesinden ödün vermemek için gereken düzenlemeleri yapıyoruz.  Fakültemizde ve hastanemizde; birçok üst düzey araştırma laboratuvarı, en yeni teknoloji ürünü tanı ve tedavi cihazları, Deney Hayvanları Merkezi, ğrencilerin bilimsel çalışmasına olanak veren AR LAB mevcuttur. Eğitim modelimiz öğrenci merkezlidir, öğrenmeyi öğreten aktif eğitim yanı sıra sunumlarla desteklenmiş, bilgi ve beceriyi pekiştiren uygulamalar, alan çalışmaları ile sürmektedir. Devletimizden beklentimiz, Tıp Fakültesi kontenjanları saptanırken fakültenin görüşleri dikkate alınmalı, öğrencilerimizin barınma sorununa çözüm getirilmeli. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı, Balçova, Narlıdere, İnciraltı yerleşkesi içinde ivedilikle Kız öğrenci Yurdu başta olmak üzere, çağdaş koşullar içinde öğrenci yurtları yaptırmalı. Siz değerli öğrencilerimizden iyi birer yurttaş ve hekim olmanızı bekliyoruz. Öğretim Üyelerimiz size öğretmeye, bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmaya hazır. Sorunlarınızı bizlere her zaman iletebilirsiniz. Değerli veliler, bize emanet ettiğiniz öğrencileri 6 yıl sonra çağdaş birer hekim ve erdemli bireyler olarak yetiştirmek temel görevimiz.”
 
Dönem 6 Öğrencisi İntörn Dr. Hilmi Can Ulman gençlere ışık tutan konuşmasında İzmir’de ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitim görmenin bir ayrıcalık olduğunu belirtti ve şöyle konuştu: “5 yıl önce sizin koltuklarınızda oturuyordum. Uzun ama hızlı geçecek 6 yıl için birkaç tavsiyem olacak, İzmir’de ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyacağınız için çok şanslısınız. Çünkü Dokuz Eylül iyi hekimler yetiştirir. Önümüzdeki senelerde diğer Tıp Fakülteleri’ndeki arkadaşlarınızla kendinizi karşılaştığınızda aranızdaki beceri ve donanım farkını siz de hissedeceksiniz. Ayrıca yıllardır fakültemizde yürütülmekte olan Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) sistemi sorgulayan hekimler yetiştiriyor. Ayrıca henüz iki hafta önce açılan ve alanında Türkiye’de ve hatta yakın coğrağyada tek olan İBG İzmir ve Türkiye’nin ilk sağlık teknoparkı DEPARK ile aynı kampüste olmak bilimsel araştırmalar konusunda size iyi bir fırsat olacak. Yani tıp okumak için doğru yerdesiniz. Ama unutmayın okulda öğretilenler iyi bir hekim olmak için yeterli değildir. Kendinizi geliştirin, iyi İngilizce öğrenin.”
 
Törende, Dönem 1 Kurul Başkanı Prof. Dr. Bekir Ergür öğrencilere Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgiler verdi, gençlere başarı diledi.  Eğitim yılı açılış konferansını da Türkiye’de ilk kez Çocuk Psikiyatrisi’nin anabilim dalı olmasını DEÜ Tıp Fakültesi’nde gerçekleştiren emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Baykara verdi. Profesör Bayraka,  “Hekim Olmak” konulu yılın ilk konferansında, doktorluk mesleğinin, hasta-hekim iletişiminin ruhunu anlattı, empati kavramının önemini vurgularken, önce insan olma özelliği ile kişinin mesleğine bilim ve bilginin yanında çok şey katabileceğinin altını çizdi. Tören sonunda davetlilere yiyecek-içecek ikramı yapıldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv