DOESEF’te şampiyonlar belli oldu

  • 0
  • 725
Yazı Boyutu:

İzmir’in Ulusal En Büyük Proje Yarışmasında Birinciler BelliOldu.  DOESEF’te seçilen projeleryurtdışındaki bilimsel yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecek.

Türkiye Liselerarası Proje Yarışması’nda Final HeyecanıYaşandı. 10 – 12 Nisan 2014 tarihleri arasında     projelerini İzmir Özel Fatih  - Koleji’nde sergileyen ve jüri önünde terdöken gençler final töreninde büyük  heyecan yaşadı. İzmir Üniversitesi, DoğanataEğitim Kurumları ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenenDOESEF (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) ‘te Türkiye’nin 27ilinden finallere gelen 106 proje Fizik, Kimya, Biyoloji, Enerji ve Mühendislikalanlarında yarıştı.

Finaller boyunca eğlenceler de eksik olmadı. İzmir temalıaçılış gösterisi ile renkli başlayan yarışmanın ilk akşamı İzmirÜniversitesi’nde DJ eşliğinde coşan gençler, ikinci gece de İzmir Özel FatihKoleji’nde Okul Orkestrası’nın konseriyle stres attılar. Final öncesi İzmir’ide gezme ve daha yakından tanıma fırsatı bulan yarışmacılar, finalde demuhteşem bir gösteri izledi ve unutulmaz 3 gün geçirdi.

Yarışma sonuçlarının açıklandığı tören İzmir Özel FatihKoleji’nde gerçekleşti. Törene Aydın Vali Yardımcısı Faruk Güngörlü, İzmir ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Prof. Dr. Mithat Yüksel, İzmir ÜniversitesiMütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata,  Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı SelimDoğanata, Akademisyenler, Askeri Okulların Komutanları, okul müdürleri, öğretmenler,öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende 2 gün boyunca uzun saatlerini projelerideğerlendirmekle harcayan jüri üyelerine teşekkür plaketleri verildi. Finaltöreninde konuşan DOESEF Organizasyon Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji MüdürYardımcısı Ümit Karademir, katılımcılara teşekkür etti. DOESEF’in gelişimsüreci hakkında bilgiler de veren Karademir başvurularda ilk sırayı yüzde 22ile İstanbul’un aldığını en çok biyoloji dalına müracaat gerçekleştiğinisöyledi. Karademir amaçlarının DOESEF’i uluslararası platformda adından sözettirmek olduğunu kaydetti. Jüri Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof.Dr. Mithat Yüksel ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim DoğanataDOESEF sürecini ve bilimin gelişmişlik üzerindeki etkilerinden bahsettiler.

5 Dalda gerçekleşen ve Jürinin birbirinden güzel projelerarasında seçim yapmakta zorlandığı Türkiye Liselerarası Proje Yarışması sonunda‘Fizik Dalı’nda : Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nden Mehmet Metin Çaylıve  Hakan Okumuş, ‘Kimya Dalı’nda: İzmirÖzel Rota Fen Lisesi’nden Gökçe Önder ve Laçin Arsel, ‘Biyoloji Dalı’nda:Balıkesir Rahmi Kula Anadolu Lisesi’nden Aslıhan Ayalp, ‘Enerji Dalı’nda: Ankara Polis Koleji’nden Yusuf Olğun veMurat Cankurtaran, ‘Mühendislik Dalı’nda: Galatasaray Lisesi’nde Arda Boraprojeleriyle birinci oldular. ‘Necdet Doğanata Yılın Araştırmacısı Ödülü’ deKuleli Askeri Lisesi öğrencileri Tunahan Enginer ve Fatih Güler’e verildi.

Aynı zamanda ülkemizi yurtdışındaki bilimsel projeyarışmalarında temsil edecek eserlerin de seçildiği 3. DOESEF de yurtdışından katılanprojeler de sergilendi. Ürdün, Azerbaycan ve Meksika’dan gelen öğrenciler projeyarışmasına renk kattılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv