Ege’de Nakille hayat…

  • 0
  • 871
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi’nin başarıları örnek alınan,birçok ülkenin organ naklimerkezlerine eğitim vererek deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaştığı “OrganNakli Merkezleri”ni ziyaret eden Prof.Dr.Candeğer Yılmaz nakilli hastalarla dagörüşerek,onların mutluluğuyla bir kez daha mutlu oldu.Prof.Dr.Yılmaz,yeniyapılan ameliyathanelerin biran önce bitirilmesi için kaynak arayışı içindeolduğunu da belirterek, “Eleman ve teknik donanım açısından bir eksiğimizyok,ancak arkadaşlarım daha da mükemmeli hak ediyor,imkanlarımızı seferber ediponları desteklemeye devam edeceğiz”dedi.

EN FAZLA KALP NAKLİEGE’DE      
Türkiye’deruhsatlı 15 Kalp Kalp Nakil Merkezi’nden aktif olarak görevlerini sürdüren 9merkez içinde en fazla kalp naklini gerçekleştiren Ege Üniversitesi Yapay KalpDestek cihazında da liderliğini sürdürüyor.

Ege Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı veKalp Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tahir Yağdı, Türkiye’de yapılan kalpnakillerinin üçte birinin, yapay kalp cihazlarının yüzde ellisinin Ege’ye aitolduğunu, 1998’de başlanan Kalp Nakil operasyonlarında bu yıl 200’ügeçtiklerini belirtiyor. İstedikleri miktarda organ bağışı olmadığı için, heryıl ortalama bin kişinin nakle ihtiyaç duymasına rağmen bekleme sırasındakaldıklarını belirten Prof. Dr. Yağdı, “Kalp Destek Cihazıyla organ bulununcayakadar hastalarımızı yaşatmaya çalışıyoruz” diyor.

39 BİN KİŞİ SAĞLIĞINAKAVUŞTU      
EÜTıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, 1986 yılından beri17 bin 17’si Açık kalp operasyonu, 878’i Gögüs cerrahisi olmak üzere 35 bin 874kişiyi sağlığına kavuşturduklarını ifade ediyor.

KALP NAKLİNİÖĞRETİYORLAR    
  EÜTıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Rektör Prof. Dr. CandeğerYılmaz’ın organ nakli konusunda bütün birimlere büyük önem ve destek verdiğinibelirterek, kalp nakli için,özellikle Türk Cumhuriyetlerinden Ege’ye eğitimalmaya geldiklerini, sadece Türkiye’deki hekimlerin değil, bütün bölgenineğitim merkezi olduklarını belirtti.

2013’DE 166 KORNEANAKLİ    
  EÜGöz Nakli Sorumlusu ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Sait Eğrilmez’den alınanbilgiye göre, 2013 yılı başından itibaren Ege Üniversitesi’de 214 kadavradanalınan korneaların 166’sı Ege Üniversitesi’nde 11’i dış merkezlerde olmak üzere177 göze nakledildi. 37 korneada bulaşıcı hastalık ve enfeksiyon olmasınedeniyle imha edildi. Halihazırda, en eskisi 3 yıl olmak üzere 471 kişi EÜ Göz Bankasından kornea bekliyor.

Prof.Dr. Sait Eğrilmez tarafından hazırlanan ve yasa teklifi haline getirilen taslakTBMM’nde yasalaşma aşamasında. Teklifin yasalaşmasıyla bütün Türkiye’de korneanakli sırasında bekliyen 5 bin kişi bir yıl içinde sağlığına kavuşacak. 

1585 BÖBREK NAKLİ 
Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun yönetimindeki Böbrek Nakli Merkezinde 1987 yılından beri545’i kadavra bin 40’ı canlıdan olmak üzere bin 585 böbrek nakli yapıldı. 1998yılından itibaren ise 910 karaciğer nakli gerçekleştirildi. 

AKCİĞER NAKLİNE HAZIR 
OrganNakli ile ilgili birimleri tek tek dolaşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmazorgan nakli konusunda büyük bir başarı gösteren Ege Üniversitesi’nde çok yakınbir sürede Akciğer naklinin de başlıyacağını müjdeliyor.

Prof. Dr. Yılmaz Göğüscerrahisinde tüm hazırlıkların tamamlanarak izin için Sağlık Bakanlığınabaşvurulduğunu söylüyor.
İZMİR(Ege Ajans/Özlem ÖZBEN-TahirNALDÖĞEN)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv