Ege kampüsü’nde hedef Rio

  • 0
  • 484
Yazı Boyutu:

TürkiyeAtletizm Federasyonu’nun 2016 yılında Rio’da düzenlenmesi planlanan yazolimpiyatları hazırlığı tüm hızıyla Ege Üniversitesi’nde devam ediyor.

TürkiyeAtletizm Federasyonu Brezilya’nın Rio şehrinde yapılacak yaz olimpiyatlarıhazırlıklarını Turkcell sponsorluğunda Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampıile sürdürüyor. Sporcular çalışmalarını teknik ekip ve Ege Üniversitesi BedenEğitimi Spor Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muzaffer Çolakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça,  Yrd. Doç. Dr. Özgür Özkaya gözetimindesürdürüyor. Kampa Hacettepe Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve CelalBayar Üniversitesi’nden birçok sporcu ve teknik ekip destek veriyor.

“DOPİNG TESTİ DEĞİL’’
Prof.Dr. Çolakoğlu yaptığı açıklamada bunun doping testi olmadığını ve kampkapsamında sporcuların nasıl daha verimli hale gelebilecekleri üzerineçalıştıklarını belirtti. Son zamanlarda sıkça gündeme gelen doping haberleriile sporcuların yıpratıldığını belirten Prof. Dr.  Çolakoğlu, “Kampta kanlaktat testi, oksijensolunum testi ve performans ölçüm ile ilgili çalışmalar yapılıyor” dedi. En iyidopingin çalışmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr.   Çolakoğlu sporcularının dopinge ihtiyacıolmadığını dile getirdi.

Prof.Dr. Çolakoğlu, “ Burada sporculara müsabaka öncesi antrenman verilerini veperformans gelişimini sağlayacak antrenman hızlarını tespit edecek bazıperformans gelişimi testleri yapıyoruz. Buradan çıkacak sonuçlarla antrenörlerleantrenman yöntemlerini, koşu hızlarını, antrenmanda kullanacakları hız değişimlerigibi verileri tetkik ediyoruz’’ diye konuştu.

“HAYALİMİZ KAMPÜS’TE YÜZLERCE MİLLİATLET GÖRMEK”
Prof. Dr. Çolakoğlu, EgeÜniversitesi’nin bu işin içinde olmasını çok istediklerini, bunun sebebinin de hayallerininuluslararası düzeyde birçok atletin kampüs içerisinde kamp yaptığını, ilerleyensenelerde de bu çalışma sayesinde görebilmek olduğunu dile getirdi.
GizemKandemir-Yusuf Ökdem-İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv