Ege’de “6. Geleneksel Bilim ve Teknoloji Sempozyumu” düzenlendi

  • 0
  • 486
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla EBİLTETtopluluğu tarafından Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE KültürMerkezi’nde “6. Geleneksel Bilim ve Teknoloji Sempozyumu” düzenlendi.

NörodejenratifHastalıklar ve Moleküler Mekanizmaları konulu bilimsel etkinlikte,nörodejeneratif hastalıkların tıptaki yeri ve önemi konu alınarak yeni tanı vetedavi yöntemleri öğrenci ve akademisyenlere sunuldu.

“Merkezisinir sistemi anatomisi ve nörodejeneratif hastalıklar” adlı sunumu EgeÜniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülgün Şengülgerçekleştirdi.

BoğaziçiÜniversitesi-Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Tolun “Yeni Hastalık Genleri Arama” isimlikonuyu sundu. "Prions and Neurodegeneration" adlı sunumu Prof. Dr.Gülgün Şengül’ün çevirisiyle Professor Krister Kristensson, KarolinskaInstitutet-Department of Neuroscience gerçekleştirdi.

Prof.Dr. İhsan Solaroğlu "Parkinson Hastalığında Cerrahi Tedavi veTeknoloji", Prof. Dr. Emel Ulupınar  "Hastalıkta ve sağlıkta motornöronlar" ve son olarak Prof. Dr. Ayfer Yalçın "Genel olaraknöroprotektif stratejiler ve güncel nöroterapötik yaklaşımlar" konulusunumlarını katılımcılarla soru-cevap şeklinde sürdüren konuşmacılarasunumlarının ardından plaketleri takdim edildi.

EBİLTET 6. Bilim veTeknoloji Sempozyumu; yeni akademik bakış açılarının oluşturulmasına,Türkiye'de nörodejeneratif hastalık çalışmalarına verilen önemin artırılmasınave katılımcıların nörodejeneratif hastalıklar ve genetik temelleri konusundakibilgi düzeyinin yükselmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.
MeltemKaya – İsa Çatkı-İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv