Ekrem Oran’dan Ilıca’yı Uçuracak Proje

  • 0
  • 957
Yazı Boyutu:

CHP Çeşme BelediyeBaşkan Aday Adayı  M. Ekrem Oran, Çeşme’nin planlı ve çevreci gelişiminedair önemli projelerini kamuoyuyla paylaşıyor.

      

Çeşme on yıllardır süren planlı adımlarla doğru şekildebüyümesini sürdürüyor. Çeşme Marina, Alaçatı, Dalyan, Çiftlikköy hızlıadımlarla dünyaya ismini duyururken, Bütünşehir yasası sonrası mahalle statüsükazanarak Çeşme Belediyesi hizmet sınırları alanına giren Ovacık, Germiyan,Ildırı köyleri de önümüzdeki dönemde hızla gelişerek Türkiye turizmine büyükkatkılar sağlayacak. Öte yandan Çeşme’nin tanınmasında en eski, en etkilibölgelerden biri olan Ilıca ve Yıldızburnu’nun 1950’li yıllardaki renkligünlerine geri dönmesi için de atağa kalkması gerekiyor.

Yeni BetonlaşmaOlmayacak
Bu çerçevede 2005 yılında, Reci’s, Peximet Café, la cigale gibi muhteşemkonseptlerin yaratıcısı Joe Kohen, mimar Hakan Helvacıoğlu, o dönem ÇeşmeBelediyesi Meclis Üyesi olan Levent Veryeri ve Ekrem Oran, Yıldızburnu için biraraya gelerek olağanüstü bir proje ortaya koymuşlar.

Yeni bir betonlaşmaya yol açmayacak olan bu proje mevcutdolgu alanı kullanılarak ve deniz içine çakılacak ahşap kazıklar üzerinekonumlandırılarak, Yıldızburnu sahilinde vatandaşların mülkiyet haklarınamüdahele etmediği gibi, proje gerçekleştirildiğinde sahip oldukları taşınmazlarda önemli ölçüde değer kazanacak..

1950’li Yıllarda varolan Seyir Terasları Yeniden Yapılacak
Bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği proje yarışmalarında benzerlerinerastladıktan sonra projeyi hatırlatmak istediğini belirten Çeşme BelediyeMeclis Üyesi ve 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Çeşme Belediye Başkan AdayAdayı olan Ekrem Oran, Ilıca’nın kalbinin attığı Yıldızburnu’nda 1950’liyıllarda var olan ahşap seyir teraslarını yeniden yapacaklarını belirterek;“Yıldızburnu, Çeşme hatta dünya için muhteşem bir doğa parçası, bu proje ileYıldızburnu’nu, dolayısıyla Ilıca’yı eski parlak günlerine kavuşturmayıhedefliyoruz. 2005 yılında bu projeyi Başkan Faik Tütüncüoğlu’na sunduğumuzdaçok beğendi ve destek verdi. Fakat sahil boyunca yapılan sahil dolgusu sonucuyetki sahibi olan Milli Emlak’tan proje için izin çıkmayınca, Faik bey ile çokçaba sarfetmemize rağmen gerçekleştirememiştik. Oysa bugün görüyoruz ki buproje Yıldızburnu’nda acilen hayata geçirilmeli “dedi.

    

Yapılması planlanan projenin mevcut balıkçı barınağını veresmen faaliyete geçtiği 1985 yılından bugüne Türkiye’nin en eski ve enbaşarılı yelken kulüplerinden biri olan Çeşme Yelken İhtisas Kulübü’nüetkilemeyeceğini belirten Ekrem Oran; “Tamamı tahta kazıklar üzerine oturtulan,konser alanları, seyir terasları, hediyelik çarşısı, cafe, retoranları vetermal banyosu ile Ilıca’yı eski günlerine döndürecek bu projeyi mutlaka hayatageçireceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv