EMYK SONA ERDİ

  • 0
  • 773
Yazı Boyutu:

Türkiye’de bir ilk olan ve Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yürütücülüğünde düzenlenen Endüstri Mühendisliği Yazılımları ve Uygulamaları Kongre ve Sergisi (EMYK), 30 Eylül–02 Ekim 2011 tarihleri arasında MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşti.

19 kurum ve kuruluş tarafından desteklenen kongre süresince yurtiçi ve yurtdışından gelen uzmanlarca, 5 paralel salonda 23 oturumda 43 deneyim paylaşım toplantısı, 18 akademik bildiri sunumu, 2 söyleşi, 1 panel, 1 yuvarlak masa toplantısı, 12 kurs ve 1 forum gerçekleştirildi.

Kongre kapsamında düzenlenen ve 1500’ü aşkın kişinin ziyaret ettiği sergiye, yazılım sektöründe ürün ve hizmet üreten temsilcilikleri ile birlikte 11 kuruluş katılırken, kongre, 629 kayıtlı delege, 189 kurs katılımcısı olmak üzere, 1200‘ün üzerinde yönetici, mühendis, teknik eleman, endüstri mühendisliği öğrencisi tarafından izlendi.

Kongrenin açılış oturumunda Gartner Türkiye Ofis’in yönetici ortağı Halil Aksu “WEB 3.0 İnternetin Geleceği: Trendler ve Etkiler” konulu sunumu ile hayatın her alanına girmiş olan internetin gelişmesine etki eden trendler ve gelecekteki durumunun ekonomik, toplumsal ve teknolojik etkilerinin neler olduğuna dair bilgileri; Orta Amerika Bilimsel Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı Fuat Alican ise “Teknoloji 3.0” konulu sunumu ile yazılımın ve bilişimin yaşamın diğer alanları ile ilişkisi, bilinçli bilişim üretimi ve kullanımının ülkemize ve insanlığa getirilerine dair bilgileri kongre katılımcıları ile paylaştı.

Kongre kapsamında düzenlenen panelde “İşletmelerde Yazılım Uygulama Başarısının Önündeki Engeller” konusu Sun Tekstil, Oracle Türkiye, IBM, Yaşar Holding Bilgi Sistemleri, Vestel, Türkiye Yazılım Meclisi’ni temsil eden konuşmacıların katılımıyla ayrıntılı olarak tartışıldı.

Yine kongre kapsamında gerçekleştirilen Yuvarlak Masa Toplantısı ile “Yazılım Uygulamalarında Endüstri Mühendislerinin Rolü”, ODTÜ Teknokent, Yön-Eylem Bilgi Sistemleri/Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Accell Bisiklet’i temsil eden konuşmacılar tarafından yazılımların uygulanması, geliştirilmesi ve Endüstri Mühendisliği Eğitiminde Yazılımları yeri açısından irdelenerek interaktif bir biçimde kongre katılımcıları ile paylaşıldı.

Kongrenin söyleşiler bölümünde ise, Güney Florida Politeknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sencer Yeralan “Yeni Yazılım Stratejileri” ve IBM Türkiye’den Jale Akyel de “Daha Akıllı Bir Dünya’ya Doğru...” konulu sunumlarıyla yazılımın geleceğine yönelik öngörüleri kongre katılımcılarına aktardı.

Kongrenin son gününde ise 10 salonda 12 farklı konuda kurs düzenlenirken, Endüstri Mühendisliğinde Etmen Temelli Yazılımlar; Bilişsel Zekâ Temelli Veri Madenciliği ve Uygulamaları konularında iki özel oturum gerçekleşti.
Taslağı hazırlanan kongre sonuç bildirgesinin, katılımcılardan gelen görüşler doğrultusunda şekillenerek önümüzdeki haftalarda yayımlanması bekleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv